Delibašić tvrdi da mu policija "pakuje"

Optuženi za ubistvo Vidakovića, Miloš Delibašić tvrdi da mu je sve namješteno
314 pregleda 11 komentar(a)
Miloš Delibašić, Foto: Savo Prelević
Miloš Delibašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2013. 15:28h

Beograđanin Miloš Delibašić, kojem se sudi u Kotoru zbog nelegalnog držanja oružja, negirao je juče opred sudijom Danijelom Samardžić da je prilikom hapšenja u Budvi imao oružje. Optuženi, kojeg je vrh dvije policije, označio da je organizovao ubistvo Miloša Vidakovića ljetos u Budvi, tvrdio je da mu je sve namješteno.

Delibašić je zatražio, a to je sudija kasnije i prihvatila, da se pribavi snimak video nadzora od lokala “Astoria” i “Mocart” koji se nalaze ispred budvanskog Starog grada, kako bi se otkrilo kako je uhapšen. Inspektori Vesko Nedović, Jovan Ćetković, Igor Delibašić, Đoka Golubović i Aleksandar Vojinović iznijeli su gotovo identične verzije hapšenja Delibašića, tvrdeći da je oko vrata malu torbicu, a na ramenu peškir sa džepom.

“Sa kolegom Golubovićem krenuo sam za njim od “Avale” ka Starom gradu. Sa ostalim kolegama smo savladali Delibašića koji je pokušao da bježi. Kolega Igor Delibašić je u peškiru vidio metalni predmet, a optuženi je potvrdio da je to pištolj. Kasnije mu je taj pištolj oduzet u stanici”, kazao je Nedović.

Na pitanje Delibašićevog advokata Predraga Đolovića, policajac Nedović je kazao da na licu mjesta nijesu otvarali peškir, već da je to učinjeno kanije u stanici policije.I ostali svjedoci su naveli da niko od njih na licu mjesta nije vidio pištolj, ali da su mogli da pretpostave da je u pitanju oružje, te da im je to i rekao optuženi tokom hapšenja. Odbrana je prigovorila da je pištolj marke “mauzer”, navodeći da se u fotoelaboratu nalazi pištolj druge marke. I.K.

Bonus video: