Vladimir Beba Popović napao ekipu “Vijesti”

Popović je fotoreporteru na silu uzeo fotoaparat i izbrisao fotografije, a novinaru Baboviću je oduzeo diktafon
492 pregleda 144 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2013. 18:05h

Vladimir Beba Popović, direktor NVO Institut za javnu politiku, napao je danas oko 13.40 minuta ekipu “Vijesti” u Podgorici, ispred zgrade u kojoj se nalaze predstavništvo OEBS-a, ambasada Austrije i generalni konzulat Švajcarske.

Reporteri “Vijesti” bili su na zadatku ispred te zgrade. Popović je psovao fotoreportera “Vijesti” Luku Zekovića, upotrebljavajući najvulgarnije izraze i unosio mu se u lice nakon što je primijetio da ga je fotografisao kada je izlazio iz zgrade, u kojoj se inače nalaze kancelarije njegove nevladine organizacije.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

On je novinaru "Vijesti" Miodragu Baboviću psovao majku, nazivao ga "smrdljivim govnom" tvrdeći da su mu reporteri "Vijesti" ugrozili privatnost, iako su ga fotografisali na javnom mjestu.

Zatim je fotoreporteru na silu uzeo fotoaparat i izbrisao fotografije, a novinaru Baboviću je oduzeo diktafon.

Đukanović i Jovanović, Foto: Arhiva "Vijesti"

Sve vrijeme na licu mjesta je bio pripadnik obezbjeđenja premijera Mila Đukanovića Zoran Jovanović.

"Novinar i fotoreporter ND "Vijesti", M.B. i L.Z. su danas, 03. septembra 2013. godine, oko 15.20 časova, pristupili u Centar bezbjednosti Podgorica i podnijeli prijavu protiv V.P. Oni su u prijavi naveli da ih je V.P, oko 13.40 časova, u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, vrijeđao i nasilno im oduzeo opremu za rad – fotoaparat i diktafon", saopšteno je iz Uprave policije o događaju.

Policijski službenci su, kako je saopšteno, odmah postupili po prijavi i obavijestili Osnovnog državni tužioca u Podgorici, koji je naložio da se uzme izjava od V.P, kao i od svjedoka događaja.

Vijest o Popovićevom napadu na ekipu "Vijesti" su prenijeli i mediji u regionu, poput Blica i B92.

Galerija

Bonus video: