“Habana” utajila 40.000 eura?

Policija podnijela krivičnu prijavu protiv odgovornog u sutomorskoj diskoteci Mihaila Višnjića (54)
198 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2013. 12:20h

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i njihove kolege iz Bara podnijeli su krivičnu prijavu protiv Podgoričanina Mihaila Višnjića (54) i firme “Habana group”, zbog sumnje da su za četiri godine utajili 40.000 eura.

Krivična prijava protiv Višnjića, koji je odgovorna osoba u najvećoj sutomorskoj diskoteci “Habana” podnijeta je u redovnom postupku Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Policija vjeruje da su Višnjić i odgovorni u firmi “Habana group” utajili poreza i doprinose, a time i oštetili budžet Crne Gore.

Sumnja se, da je Višnjić u svojstvu odgovornog lica u firmi “Habana group” iz Bara u periodu od 2008. do 2012. godine lažno prikazao podatke o dobiti kako bi izbjegao plaćanje poreza i drugih poreskih dažbina.

“Ne prikazujući gotovinsku realizaciju u iznosu od 194,749 eura, sumnja se da su u tom periodu, oštetili budžet Crne Gore za 26.674 eura u dijelu neplaćenog PDV-a i 12.869 eura u djelu neplaćenog poreza na dobit”, piše u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su sve mjere radnje u vezi sa rasvjetljavanjem pomenutog krivičnog djela preduzeli uz konsultacije sa nadležnim državnim tužilaštvom.

“Vijesti” saznaju da je ova krivična prijava uslijedila nakon viešemjesečne provjere poslova braće Vlada i Stojana Sekulovića, koji su u policijskim kartotekama zavedeni kao vođe jednog barskog klana.

Vjeruje se da su braća Sekulović vlasnici diskoteke “Habana”, ali da se firma zvanično vodi na osobe bliske njima.

Vlado Sekulović rekao je sinoć “Vijestima” da je diskoteka “Habana” u njegovom vlasništvu, ali da prijava protiv Višnjića nema veze sa njegovim poslovanjem.

“Višnjić je ranije bio u preduzeću 'Habana group' koje je gazdovalo i diskotekom 'Habana'. Diskoteku sam ja preuzeo prije dvije godine i poslujem po svim pravilima, kako i treba. ,,Mićo mi je danas rekao da je podnijeta prijava protiv njega, ali to nema veze sa mojom firmom, jer su to neke provjere od ranije”, rekao je Sekulović ističući da mu nije poznato da policija provjerava njegovo poslovanje.

Bonus video: