Rat na relaciji Beograd - Bar: Plan je bio osveta Luki Bojoviću

„Vijesti” otkrivaju podatke dvije policije o hronologiji nekoliko ubistava koja su od 2009. godine počinjena u Srbiji i Crnoj Gori
307 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2013. 15:20h

Ovo ljeto policije Crne Gore i Srbije iskoristile su da riješe ubistvo Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, ali i likvidaciju Pančevca Miloša Vidakovića, koji je početkom jula ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi.

Saradnja dvije policije dovela je i do toga da se ovog ljeta spriječi likvidacija vođe najjačeg barskog klana Luke Đurovića, ali i još dvije njemu bliske osobe, koji su nakon hapšenja Luke Bojovića u Beogradu u ime “zemunskog klana” naslijedile njegove poslove i pozicije.

Prvi ljudi srpske i crnogorske policije Milorad Veljović i Slavko Stojanović saopštili su juče u Beogradu da su zajedničkom saradnjom riješili ubistvo Bojovića i Vidakovića.

Veljović i Stojanović su izjavili da sada očekuju da tužilaštva dvaju država “daju svoj puni doprinos i procesuiraju ove predmete”.

Zajednička istraga dvije policije još traje jer se uveliko radi na rasvetljavanju još nekoliko likvidacija, koje su počinjene na teritoriji dvije zemlje ali i nekoliko ubistava, koje je planirala da ovog ljeta izvede kriminalna grupa Miloša Delibašića, koji je polovinom jula uhapšen u Budvi.

Na osnovu podataka dvije policije “Vijesti” hronološki objavljuju šta je od ljeta 2009. do danas dovelo do nekoliko likvidacija na relaciji Beograd - Bar.

Rat na relaciji Beograd - Bar počeo je 28. jula 2009. godine kada je zvanično nestao Baranin Slobodan Radonjić, sin Danila Radonjića, koji je bio kum sa kasnije ubijenim Danilovgrađaninom Branislavom Šaranovićem.

Nakon što je nestao Radonjićev sin, njegov otac i Šaranović su došli do sumnji da vođa barskog klana Luka Đurović, koji je u policijskim krugovima označen kao desna ruka Luke Bojovića u Crnoj Gori, ima veze sa tim.

Dvojica kumova, koji će kasnije biti likvidirani, tokom istrage su otkrili da je mlađi Radonjić prije nestanka iz stana izašao da se vidi sa Đurovićem i Milanom Vujovićem, bliskim saradnikom Luke Bojovića. Podaci do kojih je istragom došla i policija, ali i porodica Radonjić, govore da se Slobodanu Radonjiću izgubio svaki trag po ulasku u Đurovićev automobil. Policija vjeruje da su motiv otmice mlađeg Radonjića bili neraščišćeni računi oko nelegalnih poslova.

Dok je Branislav Šaranović pokušavao da otkrije kako je nestao njegov kum, ubijen je 8. oktobra 2009. ispred svoje kuće na Dedinju. Tada su dvojica napadača na skuteru ispalili smrtonosne metke. Njegov kum Danilo Radonjić nastavio je istragu, a ubijen je 6. septembra 2011. godine u Zemunu, a tada je sa njim sasvim slučajno usmrćen i Podgoričanin Dženan Ramović, koji je bio sa njim u “mercedesu”.

Zbog ubistva brata, ljetos uhapšeni Danilovgrađanin Slobodan Šaranović je tada kao nagradu za otkrivanje identiteta ubica javno ponudio milion eura. Istovremeno, kako vjeruje policija, on je krajem 2010. godine u Beograd poslao dvojicu svojih tjelohranitelja da ubiju Luku Bojovića, za kojeg je mislio da je naredio ubistvo.

U novembru te godine policija je uhapsila dvojicu crnogorskih državljana Dalibora Despotovića i Miloša Kljajića kao i Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića, zvanog Pit Bul, koji je prošle sedmice uhapšen u Tološima zbog sumnje da je direktni ubica Nikole Bojovića.

Saša Cvetanović

Jugoslav Cvetanović koji je radio u kazinu “Slavija” čiji je vlasnik bio ubijeni Šaranović, poslatim ubicama iz Crne Gore pružao je logistiku. Prilikom hapšenja grupe, policija je u stanu u kojem su se krili pronašla automatske puške, pištolje, eksploziv, zolje, ali i nekoliko stotina metaka, maske, ali i pedesetak falš policijskih znački.

Policija vjeruje da osumnjičeni Slobodan Šaranović nakon što je policija osujetila plan, navodno, nije odustao od osvete. Kako tvrdi izvor iz srpske policije, Šaranović je, navodno, tada angažovao Miloša Delibašića.

Vjeruje se da je upravo Delibašić, po nalogu Šaranovića, organizovao likvidaciju Nikole Bojovića. Iz Crne Gore u Beograd poslao je dva čoveka - Danilovgrađanina Ratka Koljenšića, koji je “tipovao” žrtvu i Sašu Cvetanovića, za kojeg se vjeruje da da je 29. aprila ove godine ispred pekare u Ulici carice Milice u Beogradu, usmrtio brata Luke Bopjovića.

Policija je 24. jula u zajedničkoj akciji uhapsila Ratka Koljenšića ali i, kako se sumnja, nalogodavca Slobodana Šaranovića.

Policija je ljetos rasvijetlila i ubistvo Miloša Vidakovića, za koje se sumnjiče Miloš Delibašić, kao organizator, i Miloš Vojinović i Slaviša Novaković koji su uhapšeni u Beogradu.

Šaranović platio još dva ubistva?

Dvije policije sumnjaju da je uhapšeni Slobodan Šaranović platio još najmanje dva ubistva, koja je pripremala plaćenička grupa Miloša Delibašića iz Beograda.

Nove mete Šaranovića trebalo je da budu dvojica bliskih saradnika Luke Bojovića.

Navodno, Delibašićeva grupa trebalo je da ubije ljude od povjerenja novog vođe zemunskog klana, koji drže sve poslove Luke Bojovića i uglavnom borave u Beogradu.

Galerija

Bonus video: