Veljović: Poznati su nam naručioci

Veljović je potvrdio da je tužiocu predao sve dokaze i imenovao aktere koji stoje iza slučaja Brajušković
52 pregleda 80 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević
Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2013. 17:28h

Bivši direktor Uprave policije i savjetnik predsjednika Crne Gore za bezbjednost Veselin Veljović, danas je pred zamjenikom osnovnog državnog tužioca u Podgorici dao izjavu u vezi sa navodnim postojanjem crnih trojki, prenosi agencija Mina.

Izjavu je dao i sadašnji šef spuškog zatvora Miljan Perović.

Bivši policajac Brajuško Brajušković je ranije optužio nekadašnje policijske funkcionere, Veljovića i Perovića, da su organizovali takozvane crne trojke za prebijanje opozicionih političara i novinara.

Veljović je portalu Pobjede potvrdio da je tužiocu predao sve dokaze i imenovao aktere koji stoje iza slučaja Brajušković.

"Odlučno sam demantovao činjenicama i dokazima sve iznijete neistine i izmišljotine koje su prethodnih dana plasirane i osmišljavane sa ciljem da se meni lično, ali i drugim pomenutim ličnostima, nanese šteta. Određene strukture su pokušale da nas kompromituju preko pojedinih medija. Poznati su nam naručioci afere", kazao je on.

Veljović je naveo da je javnosti poznato da je i u svom prvom obraćanju preko sredstava javnog infomisanja želio da u najkraćem mogućem roku da izjavu pred nadležnim državnim organima i na taj način doprinese utvrđivanju istine.

"Obzirom da je postupak u toku, u narednom periodu neću davati izjave medijima, a u svim fazama postupka stojim na raspolaganju nadležnima ukoliko se za to ukaže potreba", kazao je on.

Perović je TV Vijesti kazao da je bio kod tužioca u svojstvu građanina.

"Odgovorio sam na sva pitanja zamjenika osnovnog državnog tužioca i negirao navode Brajuškovića, kao što sam to uradio i odmah po izbijanju ove konstrukcije", izjavio je Perović.

Bonus video: