Lorenco slavio u foto - finišu Silverstouna

Horhe Lorenco slavio sa 81 khiljaditi dio sekunde nad Markom Markesom na Silverstounu
73 pregleda 0 komentar(a)
Lorenco i Markes, Foto: Reuters
Lorenco i Markes, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2013. 17:57h

Nevjerovatno uzbudljivu trku kraljevske klase MOTO GP za veliku nagradu Velike Britanije na čuvenom Silverstounu odlučio je foto-finiš, koji je pokazao da je za 81 hiljaditi dio sekunde Španac Horhe Lorenco (40:52.515 minuta) pobijedio zemljaka Marka Markesa. Dvojica rivala su se stalno smjenjivala na prvoj poziciji a 20 - godišnji Markes je samo nekoliko krivina prije kraja pretekao šest godina starijeg, aktuelnog svjetskog šampiona. Vozač Jamahe, Lorenco, se nije predavao, sa unutrašnje strane je krenuo u napad i obišao vozača Repsol Honde, Markesa i na cilju je uspio da ipak bude prvi.

Lorenco je tako došao do četvrte pobjede ove sezone i uspio je prekine niz od isto toliko pobjeda debitanta Markesa. On je ove sezone upisao pet pobjeda i prvi je debitant u najprestižnijoj klasi u istoriji kojem je to uspjelo. On je imao i pol poziciju, ali je na zvaničnom treningu padom iščašio rame i njegov nastup je odobren tek pred samu trku, što je pomoglo Lorencu.

- Ne mogu da vjerujem šta sve uspijeva novajliji Markesu ove sezone. Ne mogu da se otmem utisku da je to što on radi nevjerovatno, bolji je čak nego što sam ja bio na debiju. Meni je te 2000. godine nedostajalo samopouzdanja da bih osvojio titulu prvaka, dok je on upotpunosti usredsređen na to. Najbolji je debitant u istoriji svih trka", odao je priznanje mladom kolegi Rosi.

Treći je juče završio Markesov klupski drug Dani Pedrosa, dok je ikona motociklizma, Italijan Valentino Rosdi bio četvrti. U generalnom poretku Markes sada ima 233 boda, 30 više od Pedrose, dok je Lorenco treći sa 194.

Ovogodišnji šampionat nastavlja se Velikom nagradom San Marina na stazi „Marko Simonćeli“ u Mizanu 15. septembra.

Bonus video: