Pljevlja: Oduzeti telefoni i oprema vrijedni oko 10.000 eura

Telefoni i oprema su oduzeti od državljanina Srbije, D.B. (31) iz Prijepolja, koji nije imao ovlašćenje za bavljenje trgovinom, pa se sumnja da se radi o švercu
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2013. 09:59h

Pljevaljska policija je u saradnji sa carinom na graničnom prelazu "Ranče" oduzela 33 mobilna telefona i veću količinu opreme za mobilne telefone, ukupne vrijednosti oko 10 hiljada eura.

Telefoni i oprema su oduzeti od državljanina Srbije, D.B. (31) iz Prijepolja, koji nije imao ovlašćenje za bavljenje trgovinom, pa se sumnja da se radi o švercu.

"Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja i službenici Uprave carina su, juče 29. avgusta 2013. godine, oko 18,30 časova, na graničnom prelazu “Ranče” na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali putničko vozilo marke “Volkswagen”, srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao D.B".

Pretresom pomenutog vozila pronađena je tehnička roba vrijednosti oko 10.000 eura – 33 mobilna telefona, jedanaest punjača za mobilne telefone, pet baterija za telefon, pet komada USB kabla i pet memorijskih kartica sa adapterom, koje je kako se sumnja D.B. namjeravao da unese u Crnu Goru radi dalje prodaje iako nije imao ovlašćenje za bavljenje trgovinom, čime je sumnja se, počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina", navodi se u policijskom saopštenju.

Roba je oduzeta, dok je D.B. uhapšen i predat službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja. Protiv njega je podnijeta krivična prijava.

Galerija

Bonus video: