Komunalni policajac iz Bara uhapšen zbog sumnje da je tražio i primao mito

Policija kaže da ima materijalne dokaze na osnovu kojih sumnjiči uhapšenog
102 pregleda 10 komentar(a)
mito, Foto: Shutterstock
mito, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.08.2013. 10:01h

Policija je u okviru opreacije "Lov" uhapsila službenika Komunalne policije Omera Šabazovića (53) iz Bara, koji se sumnjiči za primanje mita.

"Osumnjičeni O.Š. je lišen slobode juče, 29. avgusta 2013. godine, nakon višemjesečnih operativnih policijskih aktivnosti i planskih, sinhronizovanih i koordiniranih mjera i radnji koje su službenici Uprave policije MUP-a sproveli sa VDT – Specijalnim tužiocem", saopštila policija.

Policija kaže da ima materijalne dokaze na osnovu kojih sumnjiči Šabazovića da je u dužem vremenskom periodu zahtijevao i primao novac od K.R. da ne bi vršio nad njim inspekcijski nadzor.

"Naime, sumnja se da je O.Š. u postupku inspekcijskog nadzora nad K.R, koji nije posjedovao potrebno odobrenje za postavljanje ili izgradnju privremenog objekta – igraonice niti odobrenje za rad, sačinio Zapisnik o inspekcijom nadzoru u kojem je konstatovao navedeno. O.Š. međutim, kako se sumnja, nije preduzeo dalje službene mjere i radnje na koje je bio obavezan, odnosno nije shodno čl. 39 Zakona o o inspekcijskom nadzoru donio Rješenje kojim se K.R. nalaže pribavljanje odobrenja za postavljanje privremenog objekta i određuje rok za otklanjanje nepravilnosti, već je za navedene radnje, koje bi K.R. mogao da preduzme na osnovu rješenja da je bilo donijeto, od njega zahtijevao i primio mito", dodaje se u saopštenju.

Šabazović je uz krivičnu prijavu predat Specijalnom tužiocu.

Bonus video: