Uspjeh mladog crnogorskog reditelja na festivalu "Quest Europe"

“To je neformalno druga nagrada Festivala, o kojoj odlučuje stručni žiri koji je, pretpostavljam, u filmu “Sve to” prepoznao autorski rad”
231 pregleda 2 komentar(a)
Branislav Milatović, Foto: Privatna arhiva
Branislav Milatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.08.2013. 07:29h

Film “Sve to” mladog crnogorskog reditelja Branislava Milatovića dobio je počasnu nagradu žirija u glavnoj internacionalnoj selekciji na nedavno završenom 9. Internacionalnom festivalu autorskog filma “Quest Europe” u Poljskoj.

To je druga nagrada za film “Sve to” koji je već nagrađen na festivalu u Makedoniji u junu ove godine. Nagrada koju donosi iz poljskog grada Zielonie Gori za reditelja Milatovića ima poseban značaj “zato što dolazi od kompetentnih ljudi koji se bave filmom”.

“To je neformalno druga nagrada Festivala, o kojoj odlučuje stručni žiri koji je, pretpostavljam, u filmu “Sve to” prepoznao autorski rad”, rekao je Milatović.

Nakon uspjeha u Poljskoj film mladog reditelja učestvovaće na festivalima kratkometražnog filma u Španiji, Grčkoj, Čileu i Francuskoj.

“Među festivalima na kojima će učestvovati “Sve to” izdvojio bih festival u grčkom gradu Drami kao jedan od najvećih i najznačajnijih festivala kratkometražnog filma u svijetu. To je jedan od 15 filmskih festivala koji svake godine nekom od učesnika dodjeljuje nominaciju za evropskog Oskara”, rekao je Milatović.

Film “Sve to” nastao je po motivima istoimene kratke priče crnogorskog pisca Ognjena Spahića, a scenario za nagrađivani film potpisuju Spahić i Milatović. Autorski tim nastaviće saradnju i na Milatovićevom sljedećem projektu.

“Trenutno sa Ognjenom Spahićem radim na još jednom kratkometražnom filmu po motivima njegove priče, a čiju realizaciju planiram naredne kalendarske godine”, najavio je Milatović.

Uloge u filmu “Sve to” tumače Slavko Štimac, Momo Pićurić i Jovan Miranović. Direktor fotografije je Ivan Kostić, direktor filma Ivan Đurović. Muziku je uradio Milivoje Pićurić, montažu Vladimir Radovanović, a dizajn zvuka Bobo Stanišić. Producent filma je “Montenegro Art Production”, a ko-producent “Artikulacija Production”.

Bonus video: