Od ubistva Slavoljuba Šćekića prošlo osam godina

Osam godina od ove tragedije obilježili su otac i majka Miraš i Milka Šćekić, kao i sestre Slavica i Ljubinka, uz prisustvo najbližih prijatelja
77 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2013. 11:58h

Jutros u 00.45 časova porodica pokojnog inspektora MUP-a Crne Gore, Slavoljuba Šćekića zapalila je svijeće i postavila buket cvijeća na mjesto gdje je rafalom hitaca ubijen 30. avgusta 2005. godine na svega petnaestak metara od svoje porodične kuće.

Osam godina od ove tragedije obilježili su otac i majka Miraš i Milka Šćekić, kao i sestre Slavica i Ljubinka, uz prisustvo najbližih prijatelja.

Porodica je najavila da će u 9 časova izaći na groblje gdje će postaviti cvijeće na spomenik u Tološima, a zatim će ispred Policijske akademije u Danilovgradu postaviti cvijeće ispred spomen biste Slavoljuba Šćekića.

Drugostepenom presudom Apelacionog suda Crne Gore kojom je potvrđena presuda Višeg suda u Podgorici, na po 30 godina zatvora osuđeni su Saša Boreta i Ljubo Bigović, koji su optuženi da su organizovali ubistvo Šćekića, dok su takođe na po 30 godina zatvora osuđeni Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović kao neposredni izvršioci ubistva.

Prema navodima ove presude, Čila Šćekić je iz automatske puške "hekler" ispalio smrtonosni rafal u Slavoljuba Šćekić, pritom je bio sakriven iza rastinja vinove loze odakle je sa desne bočne strane pucao u inspektora.

Galerija

Bonus video: