Budvanska rivijera počela pripreme, još dva Bojića na probi

Na prozivci pomoćnog trenera Predraga Ćorluke (prvi trener Siniša Reljić je sa juniorskom reprezentacijom Srbije na Svjetskom prvenstvu u Turskoj) bilo je 13 igrača
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2013. 10:42h

“Operacija Liga šampiona” krenula je sa Cetinja – odbojkaši Budvanske rivijere su juče u prijestonici počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj je glavni cilj, kao i posljednjih nekoliko sezona, najjače evropsko klupsko takmičenje (u grupi sa francuskim Pari volejom, češkim Jihostrojem i poljskom Rešovijom), pošto su domaći trofeji u nepostojećoj konkurenciji već rezervisani.

Budvani će ove godine igrati i Balkansku ligu, u kojoj je prošle godine igrala Budućnost, koja će nastupati i ove sezone.

Na prozivci pomoćnog trenera Predraga Ćorluke (prvi trener Siniša Reljić priključiće se ekipi iduće nedjelje, po završetku Svjetskog juniorskog prvenstva u Turskoj, gdje se nalazi kao selektor Srbije) bilo je 13 igrača, među kojima su i dvojica potencijalnih pojačanja, i to braća Bojić, primač Vladimir i korektor Slobodan.

Obojica su odbojkaški ponikli u rodnom Nikšiću, u Sutjesci, a bili su članovi i Budućnosti, jedno vrijeme su proveli i u Kataru (Vladimir više vremena). Vladimir je bio član i Danilovgrada i Nik voleja...

Vladimir i Slobodan su, inače, članovi velike odbojkaške porodice Bojić, a najstariji i najpoznatiji od braće je Marko, koji je, takođe, je stigao u Budvu, nakon polusezone u ruskom Jaroslaviču. Njihov otac Slavko bio je nekada korektor Budućnosti.

Osim Bojića, u naredna dva-tri dana se očekuje dolazak još jednog igrača na probu, korektora, čije se ime drži u tajnosti. Definitivno je otpala mogućnost da Rivijeru pojača crnogorski reprezentativac Aleksandar Minić.

Osim Marka Bojića, Budvansku rivijeru su ljetos pojačali tehniar italijanske reprezentacije Marko Falaski, primač Aleksandar Milivojević, srednji bloker Ivan Ječmenica i libero Ljubomir Popović.

Ugovor su produžili Milan Marković, Luka Šuljagić, Marko Vujović, Ivan Rašović, dok je pod ugovorom bio Vojin Ćaćić i Nikola Radonić.

Klub su napustili Božidar Ćuk, Blažo Milić, Mirko Maksimović i Rade Papović.

Budvani će na Cetinju trenirati 12 dana. O radu na kondiciji brinuće Slobodan Aćimov (muž crnogorske rukometašice Ane Đokić), a pored Reljića, Ćorluke i fizioterapeuta Zdravka Filipovića u stručnom štabu će ove sezone biti i statističar Nemanja Zenović.

Po povratku sa Cetinja crnogorski šampion će krenuti sa serijom kontrolnih mečeva i turnira...

Bonus video: