dolijao Pit Bul

Osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića uhapšen u podgoričkom naselju Tološi

Nikola Bojović je ubijen krajem aprila u centru Beograda. Napadač je ispalio oko dvadeset hitaca ka Bojoviću
14 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 22:28h

Saša Cvetanović, ubica Nikole Bojovića, brat vođe zemunskog klana Luke Bojovića, uhapšen je danas, prenosi RTCG.

Policija je Cvetanovića uhapsila oko 16 sati u podgoričkom naselju Tološi.

Za Cvetanovićem, zvanim Pit Bul, bila je raspisana i međunarodna potjernica, zbog teške krađe.

Akcija hapšenja, kako je saopšteno, izvedena je nakon višenedjeljnih aktivnosti i uspješne saradnje policija Crne Gore i Srbije.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

"Službenici Uprave policije MUP Crne Gore danas su, u okviru saradnje u zajedničkim istražnim timovima sa službenicima Direkcije policije MUP-a Republike Srbije, lišili slobode državljanina Srbije, S.C. (32) iz Vranja.  S.C. je lišen slobode oko 16.00 časova, u podgoričkom naselju Tološi, na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Beograd", navodi se u saopštenju Uprave policije povodom hapšenja Cvetanovića.

Iz uUP dodaju da "postoji osnovana sumnja da je S.C. direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, počinjenog 29. aprila 2013. godine u Beogradu".

"Lišenje slobode S.C. uslijedilo je nakon razmjene informacija crnogorske i srpske policije u vezi sa teškim ubistvom, počinjenim na štetu Miloša Vidakovića iz Pančeva, koje je izvršeno 02. jula 2013. godine oko 00.30 sata u Budvi", navodi se saopštenju.

Cvetanović će, kako se dodaje, u zakonskom roku, biti predat sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici, radi daljih aktivnosti u vezi sa ekstradicijom Srbiji.

"Uprava policije MUP-a Crne Gore, u saradnji sa Tužilaštvom i kolegama iz Srbije, u nastavku zajedničkih aktivnosti preduzima dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju još jednog broja krivičnih djela izvršenih na organizovan način na teritoriji obje države. Zajedničke aktivnosti policija Crne Gore i Srbije se sprovode na osnovu dosadašnje saradnje i rada zajedničkih istražnih timova policija dvije države.

Akcija je započeta 16. jula 2013. godine, nakon sastanka direktora policija Crne Gore i Srbije, Slavka Stojanovića i Milorada Veljovića, i predstavnika Tužilaštva Crne Gore i Srbije, koji je tog dana održan u Beogradu", kažu u UP.

Bojović ubijen krajem aprila

Nikola Bojović je ubijen krajem aprila u centru Beograda. Napadač je ispalio oko dvadeset hitaca ka Bojoviću, koji je izdahnuo dvadesetak minuta kasnije u Urgentnom centru.

RTCG podsjeća da su krajem jula u Budvi uhapšeni Danilovgrađanin Slobodan N. Šaranović (74) i Nikšićanin Ratko M. Koljenšića (36) zbog sumnje da su sa Beograđaninom Milošem Delibašićem organizovali ubistvo Nikole Bojovića.

Šaranović se sumnjiči da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, kako bi se osvetio za smrt svog brata Branislava Šaranovića, koji je likvidiran 8. oktobra 2009. godine na Dedinju.

Za naručivanje ubistva Branislava Šaranovića, tereti se Luka Bojović.