Policija uhapsila Dragutina Šukovića koji je britvom izbo Gorana Milića

Šuković je sinoć na trotoaru, pored bašte Milićevog lokala “My place”, ispod južne strane stadiona, u pijanom stanju nožem nasrnuo na vlasnika kafića
917 pregleda 24 komentar(a)
My place uviđaj, uviđajPodgorica,, Foto: Boris Pejović
My place uviđaj, uviđajPodgorica,, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.08.2013. 13:55h

Dragutin Šuković (45) iz Mahale, koji je nožem sinoć ispred stadiona "Budućnosti" u centru Podgorice teško ranio Podgoričanina Gorana Milića (52), uhapšen je oko 14.30 sati na području Zete, saopšteno je "Vijestima" u policiji.

Šuković će danas biti sproveden kod tužioca na saslušanje.

Šuković je sinoć na trotoaru, pored bašte Milićevog lokala “My place”, ispod južne strane stadiona, u pijanom stanju nožem nasrnuo na vlasnika kafića, koji ga je upozorio da ode zbog nepristojnog ponašanja.

Više sagovornika “Vijesti” ispričali su da je Šuković gotovo čitavo poslijepodne proveo u bašti kafića “My place”, gdje je sjedio u ćošku i naručivao alkohol.

Pet minuta prije napada, u lokal je ušao Milić, a potom je zaustavio perverzne scene u svojoj bašti.

"Šuković je počeo da skida odjeću. Konobarica je vrisnula, a ljudi iz okolnih lokala su sa čuđenjem gledali šta se događa. Milić mu je tada prišao i rekao mu da izađe napolje, jer u njegovom lokalu tako ne može da se ponaša. Tada ga je uhvatio za ruku i krenuo da ga izvede napolje. Kada su bili na dva-tri metra od bašte, Šuković je izvadio britvu i silovito nekoliko puta ubo Milića u vrat i grudi”, ispričao je jedan od očevidaca napada, koji je sjedio u drugom lokalu.

Milić je zadobio više povreda nožem i sinoć je odmah poslije napada kolima Hitne medicinske pomoći prebačen u Urgentni blok. Njegovo stanje je, kako su sinoć kazali u KC, veoma ozbiljno.

Kompletan sastav podgoričke policije sinoć je tragao za Šukovićem, a inspektori su blokirali kvart u centru grada i apelovali na građane da se sklone sa ulice, jer je napadač registrovani teški i opasni nasilnik...

Šuković je poznat kao višestruki povratnik u teškim krivičnim djelima i u evidencijama PJ Podgorica on je zaveden kao “ozbiljan prestupnik”.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija “Vijestima” je sinoć potvrđeno da je Šuković nedavno napustio spuški zatvor, u kom je bio zbog najtežih krivičnih djela.

On je u decembru 2011. godine izručen Crnoj Gori iz Švajcarske, gdje je izdržavao višegodišnju kaznu zbog ubistva.

Šuković je u decembru 1993. godine u Cirihu, nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta "Britannia", ubio Mirka Stevića "tako što mu je prišao i hvatajući ga s leđa iz neposredne blizine pucao u njega.

Šuković u evidenciji ima još jedan pokušaj ubistva.

Bonus video: