Podgorica: Nepoznata osoba ispalila dva metka u auto Vukićevića

Napad se, kako je tvrdio Vukićević, dogodio na raskrsnici Sarajevske i Ulice 8. jula kod vrtića “Zvončica”
754 pregleda 21 komentar(a)
Masline pucnjava, Danilo Vukićević pucnjava, Foto: Boris Pejović
Masline pucnjava, Danilo Vukićević pucnjava, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.08.2013. 06:46h

Podgoričanin Danilo B. Vukićević (25) iz naselja Zagorič, prijavio je sinoć policiji da je nepoznati muškarac oko 21 čas pucao na njegov automobil u Sarajevskoj ulici u Maslinama.

Napad se, kako je tvrdio Vukićević, dogodio na raskrsnici Sarajevske i Ulice 8. jula kod vrtića “Zvončica”, dok se nalazio za volanom karavana “renoa laguna” (BA-AF-842).

Vukićević je policiji ispričao da je bio sam u automobilu i da je negdje kod benzinske pumpe primijetio da ga neko prati. Dao je gas i krenuo kako bi utekao, ali se naglo zaustavio na vrhu Sarajevske ulice.

“Naglo sam zaustavio automobil, a napadači koje nijesam prepoznao, stali su automobilom iza mene. Vozač je izašao iz automobila, a potom krenuo da puca ka meni. Vikao je: 'Stani pi..ko, stani', a potom zapucao. Meci su pogodili moja vrata, a jedno zrno je završilo u retrovizoru sa vozačeve strane”, ispričao je sinoć Vukićević.

Nakon napada on je pozvao policiju, ali nije mogao da se sjeti kako su izgledali napadači, ali ni automobil kojim su ga jurili ulicama Maslina.

“Ne znam. Sjećam se samo da su farovi na tom automobilu bili nekako okrugli”, pojašnjavao je Vukićević, koji je za vrijeme uviđaja krim-tehničarima pokazivao gdje su završili meci.

On nije znao ni da kaže koliko je metaka ispaljeno na njegov automobil, ali se sjetio da je čuo nekoliko pucnjeva.

Dok je trajao uviđaj Vukićević je zbog pretrpljenog šoka popio nekoliko flašica vode, a podršku mu je dao i kum Mišo Vešović, koji je došao u Masline čim je saznao za napad.

Vešović je već duže vrijeme u zavadi sa jednim dijelom takozvanog “zagoričkog klana”, a pretpostavlja se da je sinoćnji napad na Vukićevića povezan sa tim.

Policija je sinoć poslala patrole na nekoliko adresa u Zagoriču, ali do 23 sata niko nije priveden zbog sumnje da je pucao na Vukićevićev automobil.

Bonus video: