Policija traga za Šukovićem koji je u centru Podgorice britvom izbo Milića

Šuković je poznat kao višestruku povratnik u teškim kriviučnim djelima i ozbiljan je prestupnik
808 pregleda 98 komentar(a)
My place uviđaj, uviđajPodgorica,, Foto: Boris Pejović
My place uviđaj, uviđajPodgorica,, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.08.2013. 06:32h

Policija traga za Dragutinom Šukovićem (46) iz Mahale, koji je nožem sinoć ispred stadiona “Budućnosti” u centru grada teško ranio Podgoričanina Gorana Milića (52).

Napad se dogodio na trotoaru, pored bašte Milićevog lokala “My place”, ispod južne strane stadiona, kada je Šuković u pijanom stanju nožem nasrnuo na vlasnika kafića, koji ga je upozorio da ode zbog nepristojnog ponašanja.

Više sagovornika “Vijesti” ispričali su da je Šuković gotovo čitavo poslijepodne proveo u bašti kafića “My place”, gdje je sjedio u ćošku i naručivao alkohol.

Pet minuta prije napada, u lokal je ušao Milić, a potom je zaustavio perverzne scene u svojoj bašti.

"Šuković je počeo da skida odjeću. Konobarica je vrisnula, a ljudi iz okolnih lokala su sa čuđenjem gledali šta se događa. Milić mu je tada prišao i rekao mu da izađe napolje, jer u njegovom lokalu tako ne može da se ponaša. Tada ga je uhvatio za ruku i krenuo da ga izvede napolje. Kada su bili na dva-tri metra od bašte, Šuković je izvadio britvu i silovito nekoliko puta ubo Milića u vrat i grudi”, ispričao je jedan od očevidaca napada, koji je sjedio u drugom lokalu.

Milića je, kako tvrde očevici, od sigurne smrti spasio gost Balša Vučinić, koji je skočio da pomogne vlasniku kafane.

“On je uspio da ga nekako odvoji ovog napadača, da ga ne ubije”, ispričao je “Vijestima” muškarac koji je sa još nekim ljudima tada pritrčao u pomoć.

Krvave scene tu nijesu okončane - dok su mladići pritrčali da pomognu teško ranjenom Miliću da ga povedu do obližnje Hitne pomoći, sumanuti napadač je krenuo britvom ka njima.

“Tu ispod stadiona na putu do Hitne pomoći, opet je pokušao da nožem nasrne na Milića, a potom je pobjegao ka Gorici”, ispričao je mladić.

“Vijestima” je rečeno da je Milić zadobio više povreda nožem i da je kolima Hitne medicinske pomoći odmah prebačen u Urgentni blok.

Ljekari KC-a kazali su oko 23 časa da je Miliću život ugrožen i da je njegovo stanje veoma ozbiljno.

Kompletan sastav podgoričke policije sinoć je tragao za Šukovićem, a inspektori su blokirali kvart u centru grada i apelovali na građane da se sklone sa ulice, jer je napadač registrovani teški i opasni nasilnik...

Šuković je poznat kao višestruki povratnik u teškim krivičnim djelima i u evidencijama PJ Podgorica on je zaveden kao “ozbiljan prestupnik”.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija “Vijestima” je sinoć potvrđeno da je Šuković nedavno napustio spuški zatvor, u kom je bio zbog najtežih krivičnih djela.

On je u decembru 2011. godine izručen Crnoj Gori iz Švajcarske, gdje je izdržavao višegodišnju kaznu zbog ubistva.

Šuković je u decembru 1993. godine u Cirihu, nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta "Britannia", ubio Mirka Stevića "tako što mu je prišao i hvatajući ga s leđa iz neposredne blizine pucao u njega.

Šuković u evidenciji ima još jedan pokušaj ubistva.

Bonus video: