Podgorica: Uhapšeni osumnjičeni za razbojništvo

Oštećeni R.R. je došao u naselje na mjesto gdje je zakazao sastanak sa ženskom osobom, kada ga je napalo pet osoba
50 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2013. 11:57h

Podgorička policija uhapsila je I.Đ. (24), Lj.Z. (23), N.I. (33), B.Š. (24) i H.Š. (19), svi nastanjeni u Podgorici, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu R.R. iz Podgorice.

R.R. je, kako se sumnja, 26. avgusta sat iza ponoći, došao u naselje Vrela Ribniča na mjesto gje je zakazao sastanak sa ženskom osobom, nakon čega su se zajedno uputio na livadu u blizini gradske deponije.

"Kako se sumnja, po dolasku na livadu, u jednom trenutku R.R. i osoba koja je bila sa njim u društvu izašli su iz vozila, kada su Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š. dotrčali, nakon čega je R.R. utrčao u vozilo, u namjeri da se spasi bjekstvom, ali nije mogao da vozilo stavi u pogon. Nakon toga Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š. su, kako se sumnja, otvorili vrata vozila, izvukli R.R. i fizički ga napali, a potom mu otuđili novac u iznosu od 10 eura kao i mobilni telefon, dok su iz vozila otuđili 15 flaša viskija i dva boksa cigareta", saopšteno je iz Uprve policije.

Potom je, kako se sumnja, Lj.Z., bejzbol palicom, razbio prednje vjetrobran staklo na vozilu R.R.

Ženska osoba koja je bila u društvu sa R.R. je, sumnja se, pobjegla sa lica mjesta.

"Otuđene predmete Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š. su, sumnja se, nakon toga podijelili međusobno, a Lj. Z. je, posumnjavši da će R.R. čitav događaj prijaviti policijskim službenicima, sumnja se, dio stvari koje je uzeo za sebe uništio- polomio je flaše sa viskijem, a mobilni telefon zapalio", saopšteno je iz policije.

Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su, identifikovali I.Đ. za koju se sumnja, da je koristeći ranije poznanstvo sa R.R. i znajući da on u svom vozilu drži izvjesnu količinu alkoholnog pića i cigareta ugovorila sastanak sa R.R., u namjeri kako se sumnja, da ga navede da dođe na lokaciju u blizini deponije, kako bi Lj.Z., N.I., B.Š. i H.Š. mogli da ga napadnu i otuđe piće i cigarete.

Od pomenutih lica policijski službenici su prikupili obavještenja na okolnosti događaja.

Nakon hapšenja oni su predati u zakonskom roku, uz izvještaj, Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

Bonus video: