"As Pik" u procesu nominacje za Oskara

Selekciona komisija je većinom glasova prihvatila kandidaturu filma “As pik”, koji je ispunio sve formalno-pravne kriterijume propisane pravilima Američke filmske akademije
66 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2013. 10:16h

Film Draška Đurovića “As pik, loša sudbina” učestvovaće u procesu nominacije za nagradu Oskar Američke filmske akademije u kategoriji Najbolji strani film, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Na javni poziv Ministarstva stigla je samo prijava producentske kuće “B-film Montenegro” sa filmom “As pik”, koji je prema scenariju Obrada Nenezića, režirao Draško Đurović.

Selekciona komisija je većinom glasova prihvatila kandidaturu filma “As pik”, koji je ispunio sve formalno-pravne kriterijume propisane pravilima Američke filmske akademije.

Na taj način je podržano prvo učešće crnogorske kinematografije u procesu nominacije za dodjelu jedne od najprestižnijih svjetskih nagrada u oblasti filmskog stvaralaštva.

Selekciona komisija radila je u sastavu: reditelji Gojko Kastratović, Vladimir Perović i Marija Perović, dramski pisac Stevan Koprivica , glumica Dubravka Drakić i producenti Sehad Čekić i Ivan Đurović.

Bonus video: