Policija ispitala 11 mladića zbog upada na Sveti Stefan

Prvi upad u hotel zatvorenog tipa kome je pristup zabranjen i na 50 metara udaljenosti, dogodio se prije sedam dana
116 pregleda 9 komentar(a)
Sveti Stefan mještani, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan mještani, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.08.2013. 08:08h

Jedanaest mladića iz Paštrovića, koji svoju grupu nazivaju „Stop okupaciji Svetog Stefana“, pozvani su sinoć u budvansku policiju da daju izjavu, nakon što je zakupac grada hotela protiv njih podnio prijavu zbog nelegalnog upada u hotelski kompleks.

Mladići, uglavnom maloljetnici, upali su preko stijena minule nedjelje u grad hotel, u znak protesta što je mještanima Svetog Stefana zabranjen pristup na ostrvo.

Novi upad u Restisov Sveti Stefan >>>

Prvi upad u hotel zatvorenog tipa kome je pristup zabranjen i na 50 metara udaljenosti, dogodio se prije sedam dana, kada je grupa od pet mladića, takođe preko stijena, uskočila u grad hotel, te se okupala u gostinskom bazenu na drugom kraju ostrva. Nakon četiri dana dogodio se novi upad, a grupi se priključilo još šest mladića.

Zakupac je protiv svih njih, nakon što je detaljno pregledao snimke video nadzora, predao policiji prijavu, optužujući ih za upad na privatnu imovinu.

Policija je, kako je “Vijestima” potvrđeno u stanici, do kasno sinoć ispitivala 11 mladića, tražeći od njih objašnjenja zbog čega su ulazili u grad hotel gdje je zabrnjen pristup.

Kako je rečeno u policiji, o cijelom slučaju biće upoznat i tužilac, kako bi se kvalifikovalo djelo, odnosno donijela odluka da li će protiv momaka biti podnijete prekršajne ili krivične prijave.

Grad hotel u proteklih šest godina, od kada je dat u zakup kompaniji „Adriatic propertis” i grčkoj Restis grupi, zabranjen je za ulaz svima koji nijesu gosti. Nekada je bilo moguće ući na ostrvo, kada je njime gazdovala “ Budvanska rivijera“, koja je i vlasnik autentičnog hotelskog kompleksa. Tada se plaćao ulaz i organizovane grupe sa vodičem mogle su obići popularnog Sveca.

Bonus video: