pravac francuska

Božidar Ćuk u Narbonu

"Božidar Ćuk je mlad igrač, zbog toga će biti i naša opklada", izjavio je direktor Narbona, Mišel Mandro.
1 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 25.08.2013. 22:23h

Francuska je od početka bila njegova željena destinacija, iako je imao još ponuda (veoma uporan je bio vicešampion Srbije, Đerdap iz Kladova), pa je na kraju reprezentativni primač servisa Boždar Ćuk (21) izabrao Narbon, u koji je stigao juče.

Potpisao je jednogodišnji ugovor, a osim njega je Narbon, koji je prošle sezone zauzeo peto mjesto u regularnom dijelu sezone i stigao do polufinala plej-oda, pojačao i francuski reprezentativac, srednji bloker Žan-Filip Sol (došao iz Araga)...

"Božidar Ćuk je mlad igrač, zbog toga će biti i naša opklada", izjavio je direktor Narbona, Mišel Mandro.

Mlađi od braće Ćuk (stariji je Gojko, bivši igrač Budvanske rivijere, prošle sezone je igrao u rumunskoj Unirei Dej, a trenutno je bez angažmana) je rodom iz Ljubinja (Bosna i Hercegovina), odakle je 2006. godine stigao u Crnu Goru, u OK Budva, nakon čega je nosio dres Studentskog centra i Budvanske rivijere, sa kojoj se razišao ovog ljeta, po isteku ugovora.

Prošao je sve selekcije Crne Gore, a ljetos je debitovao i za seniorski tim, u Evropskoj ligi. Na 12 mečeva je zabilježio 79 poena, od čega 63 iz napada, te po osam iz servisa i bloka.

Preporučujemo za Vas