Prijatni obroci kod kuće

U svojoj kući dobijate priliku da pokažete kulinarsku kreativnost, snalažljivost, dovitljivost, da fino aranžirate sto...
0 komentar(a)
ručak, porodica ručak, porodica, Foto: Shutterstock
ručak, porodica ručak, porodica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.08.2013. 14:48h

Da li vas je skoro neko pozvao da ga posjetite u njegovom domu? Da li ste vi skoro nekog zvali da vas posjeti? Ili ste od onih koji više vole da se sa društvom nađu na neutralnom terenu, u nekom ugostiteljskom objektu.

Čini mi se da taj trend dominira u posljednje vrijeme. Da ne mislite da imam nešto protiv kafića, kafana, restorana, ni slučajno. Ono što me, blago rečeno, čudi je naglašeno izbjegavanje da se ode u nečiju kuću.

Podršku za ovu pretpostavku mi je prije neki dan dala moja prijateljica (strogo mi je zabranila da je imenujem), kada je gotovo panično odbijala da dođe kod mene.

Nisam usvojila njene argumente, pa je posjeta ipak obavljena.

Pod jedan, meni je bilo drago što je došla, a pod dva, reklo bi se da je zadovoljstvo bilo obostrano. U čemu je onda problem? Kud je krenuo ovaj svijet? Imam utisak da se udaljavamo po svim pitanjima, pa tako kućna druženja postaju neprihvatljiva, zastarela.

Kao da nam oduzimaju previše vremena koje nam je potrebno – za šta ono bješe? E pa hoću da budem zastarela! Hoću da mi prijatelji dođu u kuću, da budemo u ambijentu koji je po prirodi stvari prijateljski za mene i meni drage osobe.

Znači da ćemo se tu osjećati ugodno i opušteno. Upućeni jedni na druge, a bez mogućnosti da nas drugi „dekoncentrišu“.

U svojoj kući dobijate priliku da pokažete kulinarsku kreativnost, snalažljivost, dovitljivost, da fino aranžirate sto...

Možete da spremite neko sasvim novo jelo koje će da ustalasa atmosferu ili neko dobro poznato, a svima omiljeno jelo i da zagarantovano izmamite zadovoljne osmijehe.

Ako se radi o pozivu na piće – lješnici, bademi, orasi i suvo voće mogu da se posluže uz skoro sve vrste napitaka. Popodnevni čaj ili kafa, posluženi uz kolačiće – hajde da se pravimo Englezi.

Ako sebe vidite kao nekog ko drži do stila, poslužićete svojim posjetiocima sladoled sa vrućim višnjama.

Ovo jesam ukrala od Olivere, ali nisam mogla da odolim: izblendajte breskvu, dodajte limunov sok, zaledite ovu mješavinu u obliku kockica, cvjetića ili drugih malih kalupa, koje možete da dodate u omiljeni prohlađeni čaj. Za ovo se dobijaju ekstra poeni!

Dok nas ljeto podržava, iskoristite svoje terase i bašte. Podijelite osjećaj „ušuškanosti“ i mira sa dragim ljudima i tako ćete da povećate nivo bliskosti u svom životu, što je vrlo, vrlo zdravo. Zdravo!

www.ordinacijabalans.me

Bonus video: