Nikšić: Policija oduzela komponente za pravljenje više eksplozivnih naprava

Policija je oduzela tri ručno prepravljena mobilna telefona, ručno prepravljenu ogrlicu za dresuru pasa, dvije elektro detonatorske kapisle, pištolj marke "Zastava", kalibra 6.35 mm i veću količinu municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu, kao i nepoznatu elektronsku komponentu, ručno prepravljenu i povezanu sa antenom i baterijom
155 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2018. 10:39h

Nikšićka policija je uhapsila sugrađanina M.P. (63) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Od njega je privremeno oduzela elektronske komponente i djelove za izradu pet improvizovanih eksplozivnih naprava.

Djelovi eksplozivnih naprava pronađeni su na skrivenom mjestu u stanu koji M. P. koristi, a koji je policija pretresla na osnovu prethodno dobijenih operativnih saznanja, a po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.

Policija je oduzela tri ručno prepravljena mobilna telefona, ručno prepravljenu ogrlicu za dresuru pasa, dvije elektro detonatorske kapisle, pištolj marke "Zastava", kalibra 6.35 mm i veću količinu municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu, kao i nepoznatu elektronsku komponentu, ručno prepravljenu i povezanu sa antenom i baterijom.

"Svi djelovi improvizovanih eksplozivnih naprava bili su pripremljeni za povezivanje sa elektro detonatorskim kapislama, i dalje sa eksplozivnim punjenjem, a način aktiviranja tako pripremljenih naprava bio bi daljinskim putem", saopštili su iz policije.

Kako stoji u saopštenju policije u konsultaciji sa nadležnim tužiocem preduzimju se dalje tužilačko-policijske mjere i radnje prema osumnjičenom.

Galerija

Bonus video: