Apel čelnicima

Perović: Nadležni da istraže optužbe Brajuškovića

Brajušković je optužio Perovića i bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića da su organizovali takozvane crne trojke za prebijanje opozicionih političara i novinara
107 pregleda 13 komentar(a)
Miljan Perović, Foto: Luka Zeković
Miljan Perović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.08.2013. 15:27h

Direktor zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Miljan Perović zatražio je danas od čelnika državnog Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjiih poslova da u najkraćem roku utvrde sve činjenice u vezi sa optužbama bivšeg policajca Brajuška Brajuškovića.

Brajušković je optužio Perovića i bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića da su organizovali takozvane crne trojke za prebijanje opozicionih političara i novinara.

Perović je agenciji MINA rekao da je danas vršiocu dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Veselinu Vučkoviću i ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću uputio zahtjev u vezi sa, kako je kazao, potpunim rasvetljavanjem navoda u medijima Brajuškovića i više povezanih osoba.

"Neću se više o ovom pitanju oglašavati u medijima, već prepuštam državnim organima da u najkraćem mogućem roku utvrde sve moguće činjenice i okolnosti i o tome informišu javnost", rekao je Perović.

Tužilaštvo danas saslušava Brajuškovića, a on bi u ponedjeljak trebalo da razgovara i sa Konjevićem.

Preporučujemo za Vas