Pogledajte dio nastupa talentovanog pijaniste Andrije Jovovića

Andrija Jovović je, nakon završene Muzičke škole “Vasа Pavić” u Podgorici, u klasi prof. Lidije Skender, upisao studije klavira na Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti (Mdw), u Beču, u klasi prof. Nataše Veljković
67 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Jovović, Foto: Vijesti online
Andrija Jovović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 20.07.2018. 07:36h

Pijanista Andrija Jovović predstavio se publici na međunarodnom festivalu KotorArt Don Brankovi dani muzik.

Nastupio je u okviru programa "KotorArt talenti" koji pruža podršku mladim muzičarima u njihovim umjetničkim počecima.

JWPlayer video mesto

On je održao solistički koncert u Crkvi Sv. Duha.

Andrija Jovović je, nakon završene Muzičke škole “Vasа Pavić” u Podgorici, u klasi prof. Lidije Skender, upisao studije klavira na Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti (Mdw), u Beču, u klasi prof. Nataše Veljković.

JWPlayer video mesto

Osvojio je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima; prve nagrade na takmičenjima: “Petar Konjović” (Beograd), “Citta di Avezano” (Rim), “Pjetro Gaci” (Skadar), na Festivalu mladih muzičara (Herceg Novi), “Banjalučkom bijenalu” itd. Renomirani članovi žirija, među kojima su profesori i šefovi klavirskih katedri u Rimu, Milanu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, komentarisali su da se radi o talentovanom dječaku s vrlo profesionalnim tonom i besprijekornom muzikalnošću.

JWPlayer video mesto

Avgusta 2015. godine predstavljao je svoju zemlju na Festivalu italijanske kulturne mreže IPSIA u Prizrenu, gdje je položio audiciju među 65 mladih muzičara, i bio nagrađen učešćem na seminaru pijaniste Pjerluiđija di Telae.

Takođe, pohađao je majstorske kurseve poznatih pedagoga, kao što su Dmitri Baškirov, Vladimir Viardo, Jurij Kot, Boris Kraljević, Horst Lajhtfrid, Aleksandar Serdar, Bojan Martinović.

Bonus video: