SPISAK ZA IZRAEL

Andrea Laković otkazala, Racković pozvao Jelenu Rosić

"Šta će Savez da preduzme, ne znam, vjerujem da će odluka biti u skladu sa pravilima ponašanja. Tako treba da bude ne samo prema njoj, nego prema bilo kojoj igračici", rekao je Racković
138 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Racković, Foto: Cev.lu
Vladimir Racković, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 22.08.2013. 21:48h

Skoro tri nedjelje prije početka priprema za drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Italiji, selektor odbojkašica Crne Gore Vladimir Racković primoran je da koriguje skraćeni spisak, koji je objavio prije 10-tak dana, i to zbog “više sile”. Srednja blokerka švajcarskog Dudingena Andrea Laković je otkazala nastup u ovoj akciji…

"Dobio sam informaciju da nije u stanju da se odazove zbog priprema njenog kluba. To je dosta neozbiljno, jer svaka igračica bi morala da se odazove. Na kraju krajeva, kada smo ranije čuli telefonom, rekla mi je da nije nikakav problem da se odazove pozivu, iako mi je, istina, i tada pomenula da klub u tom periodu ima pripreme. Međutim, poslala je mejl u Savez da ne može da dođe. Šta će Savez da preduzme, ne znam, vjerujem da će odluka biti u skladu sa pravilima ponašanja. Tako treba da bude ne samo prema njoj, nego prema bilo kojoj igračici", rekao je “Vijestima” Racković.

Umjesto Andree Laković, Racković je naknadno pozvao Jelenu Rosić, “srednjaka” Luke Bar.

"Bila je sa nama i u prvom krugu kvalifikacija, igra u šampionskom timu Luke Bar, pa je zaslužila poziv", dodaje Racković, uz napomenu da će se naša najbolja odbojkašica, Tanja Bokan, od ljetos članica slavnog Kana, ekipi priključiti direktno na kvalifikacionom turniru u Izraelu.

Reprezentacija će se okupiti 10. septembra u prostorijama OSCG, i istog dana produžiti za Igalo, gdje će trenirati do kraja mjeseca, odnosno do puta za Izrael.

"Gledaćemo da obezbijedimo jednu, dvije kontrolne utakmice oko 25. septembra. Već smo u kontaktu sa savezima Bosne i Hercegovine i Albanije", zaključio je Racković.

Crna Gora će vizu za 3. kolo kvalifikacija za SP pokušato da izbori u izrealskoj Ranani, od 2. do 6. oktobra, a osim domaćina rivali su još Švajcarska, Grčka, Mađarska i Letonija. Zavisno od rezultata na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i Švajcarskoj, u septembru, do tri reprezentacije će izboriti vizu za 3. kolo kvalifikacija za SP.

Preporučujemo za Vas