Makedonski državljani uhapšeni sa više od 200 grama heroina

Dalje policijske aktivnosti ukazale su na sumnju da je prethodno Dž.P. heroin predao I.I, radi ulične prodaje droge na području Bara
121 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2013. 08:18h

Barska policija uhapsila je dva makedonska državljanina Ibraima Ismedina (31) i Džabira Pajazata (32), obojica sa boravkom u Baru i od njih oduzeli 204 grama heroina, dvije tablete ekstazija i skoro gram amfetamina, za koje se sumnja da su bili namijenjeni stavljanju u promet.

"Službenici Interventne grupe Centra bezbjednosti Bar su danas oko 1 čas, u naselju Popovići u Baru radi kontrole zaustavili motocikl 'taizhou', barskih registarskih oznaka, kojim je upravljao I. I. Pregledom lica i motocikla je, ispod sjedišta, pronađena i oduzeta pvc kesa sa heroinom, ukupne težine 204 grama", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dalje policijske aktivnosti ukazale su na sumnju da je prethodno Pajazit heroin predao Ismedinu, radi ulične prodaje na području Bara.

"Po pribavljenoj naredbi sudije za istrage Višeg suda u Podgorici, uslijedio je i pretres stana koji su dva osumnjičena lica iznajmljivala u Baru. U frižideru je pronađeno pakovanje sa dvije tablete zelene boje u obliku zvijezde, težine 1,1 gram, za koje se sumnja da se radi o opojnoj drogi ekstazi, dok je u unutrašnjem džepu kožne jakne koja se nalazila u kuhinji pronađen papirni zamotuljak sa 0,7 grama materija za koju se sumnja da je amfetamin", piše u saopštenju policije.

Prilikom pretresa pronađena je i digitalna vaga koja je, kako sumnja policija, služila za precizno mjerenje opojnih droga.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Oduzeti heroin, ekstrazi i amfetamin su, radi detaljnih analiza, upućeni u Forenzički centar.

Galerija

Bonus video: