Uhapšen osumnjičeni za krađu kabla sa mosta Blaža Jovanovića

Policija je reagovala na prijavu jednog radnika Javno-komunalnog preduzeća Podgorica, koji je prijavio krađu elektro-kabla sa mosta Blaža Jovanovića
0 komentar(a)
Kablovi, Foto: Uprava policije
Kablovi, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 23.08.2013. 08:25h

Policija je uhapsila Sinana Adžovića (19) iz Podgorice zbog sumnje da je prošle nedjelje ukrao kablove sa mosta Blaža Jovanovića, zbog čega je most ostao bez rasvjete.

Iz policije je saopšteno da sumnjiče mladića da je počinio krivično djelo teška krađa i da tragaju za saučesnikom koga su identifikovali.

Oni su, kako se sumnja, bakarnu žicu iz kabla prodali na otpadu.

“Vijesti” nezvanično saznaju da su dvojica mladića tom prilikom rizikovala i da poginu, jer su, navodno, visili sa mosta.

"Policijski službenici su, postupajući po prijavi Javnog komunalnog preduzeća Podgorica od 16. avgusta, u kojoj se navodi da je dan ranije od strane radnika ovog preduzeća primjećeno da je izvršena krađa elektro-kabla sa mosta Blaža Jovanovića, odmah preduzeli aktivnosti na rasvjetljavanju pomenutog događaja. Preduzimanjem opsežnih aktivnosti policijski službenici su identifikovali S.A. i lice za kojim se traga, a koji su, kako se sumnja, u saizvršilaštvu počinili krivično djelo teška krađa, na način što su, sumnja se, sa obje strane mosta Blaža Jovanovića, upotrebom čekića i kamena prekinuli elektro-kabl dužine 600 metara koji je tom prilikom pao u rijeku Moraču", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija sumnja da su lopovi iz rijeke izvukli isječeni kabl, a potom ga zapalili na deponiji kako bi izdvojili bakar, a potom ga prodali.

Bonus video: