Ruska ambasada: Potrubač je revoltiran zbog lažne vijesti o bjekstvu

Potrubač je pristupio sudu jutros oko 10 časova u prisustvu svoja tri branioca, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici
98 pregleda 11 komentar(a)
Dmitri Potrubač, Foto: Vesko Belojević
Dmitri Potrubač, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.08.2013. 14:49h

Da je bivši finansijski direktor Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) Dmitrij Potrubač u Podgorici, potvrdila je portparolka podgoričkog Osnovnog suda Ivana Bečić izjavom da je on jutros oko 10 časova bio u tom sudu.

"Dan" je u današnjem izdanju, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo, saopštio da je Potrubač pobjegao iz Crne Gore te da se sumnja da je otišao u Rusiju.

"Radi aktivnog informisanja javnosti u vezi teksta objavljenog u dnevnom listu 'Dan' da je Dmitrij Potrubač pobjegao u Rusiju, obavještavamo javnost da je on lično pristupio sudu jutros oko 10 časova u prisustvu svoja tri branioca. Sudija za istragu Miladin Pejović o tome je sačinio službenu zabilješku, koju je potpisao Potrubač lično i negovi branioci", kazala je juče "Vijestima" Bečić.

Tu informaciju negirao je i jedan od branioca Potrubača, advokat Mitar Mugoša.

"Potrubač nije u bjekstvu. Bio sam sa njim danas u Osnovnom sudu. Mogu da kažem da moj branjenik poštuje sve odluke državnih organa", rekao je Mugoša.

Tu informaciju demantovali su i iz EnPlus grupe, koja je Potrubačev poslodavac i suvlasnik KAP-a a reagovali su i iz Ambasade Ruske Federacije u Podgorici tvrdeći da je Potrubač u kućnom pritvoru u Podgorici, shodno ranijoj sudskoj odluci.

Iz Ambasade su naveli da je Potrubač nakon pisanja "Dan"-a odmah pozvao to diplomatsko predstavništvo istakavši da je revoltiran "takvom javnom dezinformacijom".

"On je takođe istakao da se nalazi u svom stanu i nastavlja da striktno primenjuje sve odredbe crnogorske policije. Kao potvrda rečenog, gospodin Potrubač je kasnije izvijestio o svom dolazku u Sud Podgorice, što se dogodilo u prisustvu njegovih advokata i službenika naše ambasade", naveli su iz ruske ambasade.

Oni postavljaju pitanje o kvalitetu i kredibilitetu onih koji su objavili te informacije.

"Možemo samo žaliti da se ponovo za sve "grijehove" ovdje optuženi samo Rusi", zaključili su iz Ambasade.

Bonus video: