Veljović: Brajušković je patološki lažov

„Planeri su druge osobe, a nažalost, rola Brajuškovića je za jednokratnu upotrebu“,kazao je Veljović
138 pregleda 72 komentar(a)
veselin veljovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
veselin veljovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.08.2013. 16:46h

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović nazvao je bivšeg policijskog službenika Brajuška Brajuškovića patološkim lažovom i medicinskim slučajem.

Brajušković je javno optužio Veljovića i šefa spuškog zatvora Miljana Perovića da stoje iza organizovanja grupa koje su prebijale nepodobne novinare i opozicionare.

Prema saznanjima "Vijesti", Osnovno državno tužilaštvo pozvalo je danas Brajuškovića da se sjutra u 14:30 u svojstvu svjedoka javi tužiocu Saši Čađenović. Poziv je stigao na kućnu adresu Brajuškovića danas oko 17:30.

Nekadašnji predsjednik Srpske radikalne stranke za Crnu Goru Duško Sekulić je kazao da ga je Brajušković upozorio da je on čovjek koga je Veselin Veljović odredio da ga prebije ili likvidira.

Veljović tvrdi da nikada nije ni sreo ni upoznao Sekulića, i kaže da on nikad nije bio predmet njegovo ličnog i profesionalnog interesovanja, javlja Portal RTCG.

On je pitao zašto je Sekulić čekao 15 godina da progovori, a da nije zatražio pojašnjenje ili potvrdu prijetnji. Sekulić je rekao da se odlučio da progovori nakon što je Brajušković istupio u javnost.

Veljović je naveo da je uvijek spreman za direktan razgovor sa Sekulićem o bilo kom pitanju, a da ostale navode ne želi da komentariše.

"Žalim gospodina Brajuškovića, jer je on očigledno patološki lažov i medicinski slučaj. Pošto insistira na istini, važno je reći da je imenovani bio predmet policijske obrade zbog operativnih informacija da je unosio drogu i mobilne telefone i druge stvari licima na izdržavanju kazne zatvora u ZIKS-u i za to naplaćivao novac članovima njihovih porodica“, kazao je Veljović.

Veljović je kazao da Brajušković nije sam izmislio stvari , jer, kako je rekao, „nivo vodiča pasa, ili stručnom terminologijom rečeno kerovođe-kuckara, nije da osmisli čak ni ovako ljigavu i ništavnu akciju“.

„Planeri su druge osobe, a nažalost, rola Brajuškovića je za jednokratnu upotrebu“,kazao je Veljović.

Bonus video: