Bar: Policija iz uvale Bigovica spasila 5 osoba

Policija je, uprkos lošim vremenskim uslovima, uspjela da patrolnim skuterom dođe do ugroženih lica i evakuiše jednu po jednu osobu
73 pregleda 6 komentar(a)
policija brod, Foto: Uprava policije
policija brod, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 21.08.2013. 15:08h

Granična policija, Odjeljenje granične bezbjednosti pomorske policije u saradnji sa službenicima Uprave pomorske sigurnosti spasili su pet osoba iz uvale Bigovica u Baru.

Kako je saopšteno iz Uprave policije građani su obavijestili policiju da se na plaži uvale Bigovica, kojoj se može prići samo morskim putem, zbog nepristupačnosti terena sa kopnene strane uvale, nalazi pet osoba koje zbog loših vremenskih uslova, ne mogu da se ukrcaju u svoje plovilo i napušte plažu uvale Bigovica.

"Odmah po zaprimljenom obavještenju policijski službenici i službenici Uprave pomorske sigurnosti su, službenim plovilom "Sar" isplovili na pomenutu lokaciju, ali s obzirom da je postojala opasnost, zbog visokih talasa od nasukivanja plovila na podvodne stijene, policijski službenici su uspjeli, uprkos lošim vremenskim uslovima, da patrolnim skuterom dođu do ugroženih lica i evakuišu jedno po jedno lice, a radi se o O.L. (40), Z.Š. (39), I.T. (40), I.L. (32) i R.Đ. (44), svi iz Podgorice", saopšteno je iz Uprave policije.

Sve osobe su ukrcane na službeno plovilo "Sar" i bezbjedno prevežena do gata u Luci Bar.

Bonus video: