Underground poezija

Đurović među izabranim pjesnicima zbornika "Poezin"

Dušan Đurović poznat je književnoj publici po izuzetno zapaženoj knjizi poezije “Bukovski, čujem da si prebio Hemingveja”, koju je u samizdatu objavio 2009. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2013. 11:56h

Poezija mladog crngorskog pjesnika Dušana Đurovića i pjesnikinje Ivane Đukić biće objavljena u regionalnom elektronskom zborniku underground poezije “Poezin” među autorima iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Organizacija “Poezin” u januaru ove godine raspisala je konkurs za zbornik, a na adresu “Poezina” stiglo je 212 prijava.

Žiri koji je odabrao pjesnike radio je u sastavu - Milan Mijatović iz organizacije “Poezina”, Željko Mitić iz organizacije “Peti talas” i Dragoslava Barzut, beogradska spisateljica.

Dušan Đurović poznat je književnoj publici po izuzetno zapaženoj knjizi poezije “Bukovski, čujem da si prebio Hemingveja”, koju je u samizdatu objavio 2009. godine.

Komisija “Poezina”, kako se naglašava u saopštenju organizatora, prilikom izbora autora vodila se kvalitetom poezije i orjentacijom ka underground i pop kulturi. U drugom krugu selekcije radova komisija će izabrati najbolje pjesme izabranih pjesnika i pjesnikinja.

Izdavanje e-knjige “Poezin” planirano je za kraj septembra, a početkom oktobra, kako je najavljeno, održaće se promocija Zbornika.