Pistorijus pokušava da se nagodi sa roditeljima Stenkampove

Južnoafrički list Tajms (The Times) objavio je danas da Pistorijusovi advokati "očajnički pokušavaju" da se nagode sa roditeljima Stenkampove, prije početka njegovog suđenja
0 komentar(a)
Pistorijus, Foto: Beta/AP
Pistorijus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.08.2013. 15:35h

Advokatski tim porodice Rive Stenkamp, koju je ubio njen dečko, paraolimpijski trkač Oskar Pistorijus, saopštio je da su predstavnici dvije porodice u kontaktu kako bi postigli eventualnu vansudsku nagodbu.

Advokat porodice Rive Stenkamp rekao je danas da "dvije strane razgovaraju", ali je odbio da iznese više detalja.

Pistorijus je optužen za ubistvo s predumišljajem Rive Stenkamp, 14. februara ove godine.

Južnoafrički list Tajms (The Times) objavio je danas da Pistorijusovi advokati "očajnički pokušavaju" da se nagode sa roditeljima Stenkampove, prije početka njegovog suđenja u martu sljedeće godine.

Tajms navodi da su Stenkampovi tražili 300.000 dolara na ime nagodbe.

Pistorijus (26), kome su amputirane obje noge, zbog čega trči sa specijalnim protezama, izjavio je da je u svoju djevojku pucao greškom, misleći da je provalnik, dok tužilaštvo tvrdi da ju je ubio namjerno, poslije svađe.

On je ušao u istoriju kada je prošle godine u Londonu postao prvi atletičar sa obje amputirane noge koji se takmičio na Olimpijskim igrama.

Pistorijus je na Olimpijskim igrama učestvovao u štafeti četiri puta 400 metara, dok je na Paraolimpijskim igrama odbranio zlatnu medalju u trci na 400 metara.

Bonus video: