Procesuirane 32 osobe zbog narušavanja reda i mira tokom Parade ponosa

Ove osobe se sumnjiče da su remetile javni red i mir u većem obimu svojim nepristojnim ponašanjem
60 pregleda 23 komentar(a)
Parada ponosa, Budva, Foto: Savo Prelević
Parada ponosa, Budva, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.08.2013. 12:58h

Policija je identifikovala 32 osobe za koja se sumnja da su počinila prekršaje tokom Parade ponosa, koja je održana prošlog avgusta u Budvi.

Oni sumnjaju da su ova lica, među kojima je šest maloljetnih, tokom Parade ponosa narušila javni red i mir u svojim nepristojnim ponašanjem, grubim vrijeđanjem, vikom i skandiranjem.

"Službenici CB Budva su Područnom organu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv:

28 lica – N.A. (19) iz Cetinja, M.K. (16) iz Cetinja, S.Č. (19) iz Nikšića, D.Ć. (26) iz Berana, R.L. (16) iz Berana, G.M. (22) iz Nikšića, A.H. (18) iz Berana, D.O. (27) iz Budve, N.K. (20) iz Budve, A.H. (22) iz Berana, R.Š. (29) iz Rožaja, V.Š. (16) iz Budve, M.C. (16) iz Cetinja, N.B. (30) iz Podgorice, D.I. (17) iz Cetinja, I.J. (21) iz Budve, S.K. (49) iz Budve, D.L. (34) iz Budve, M.T. (60) iz Budve, Z.Č. (42) iz Budve, A.L. (38) iz Budve, B.M. (28) iz Berana, S.T. (48) iz Podgorice, D.B. (25) iz Budve, S.B. (46) iz Budve, R.V. (61) iz Budve, V.V. (35) iz Budve i M.M. (59) iz Bara, zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj čl. 5 Zakona o javnom redu i miru – nepristojno ili bezobzirno ponašanje", navodi se u policijskom saopštenju.

Tri osobe - R.G. (24) iz Plava, M.K. (22) iz Budve i Đ.Đ. (17) iz Budve, se sumnjiče za nepristojno ili bezobzirno ponašanje i grubo vrijeđanje ili naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo ponašanje, a Podgoričanin N.P. (23) iz Podgorice je osumnjičen za ometanje ili omalovažanje službenog lica u vršenju službene radnje.

"Podsjećamo da je Uprava policije MUP-a navedenog dana postupala po planu obezbjeđenja Parade ponosa, te da su angažovanjem optimalnog broja policijskih službenika spriječeni incidenti u većem obimu", stoji u saopštenju. Bezbjednosna situacija prije, tokom i poslije održavanja manifestacije je, uzimajući u obzir manje incidente, bila na zadovoljavajućem nivou, zahvaljajući pravovremenom reagovanju policijskih službenika", dodaje se u saopštenju.

Policija je saopštila da je intervencijom i sredstvima prinude štitila učesnike Parade, i sprječavali pokušaje napada huligana.

"Dva lica, tokom trajanja javnog okupljanja, su zadobila lakše tjelesne povrede od predmeta bačenih iz mase. Njima je medicinska pomoć pružena u službi Hitne medicinske pomoći u Budvi. Tokom trajanja Parade ponosa nije bilo teže povrijeđenih lica", podsjećaju iz policije.

Bonus video: