Uhapšen član klana Luke Đurovića

Vujović je uhapšen nakon što je policija, u koordiniranoj akciji, istovremeno pretresla njegove stanove u Baru i Herceg Novom
320 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2013. 06:48h

Baranin Milan-Mićko Vujović, koji se u policijskoj evidenciji vodi kao pripadnik kriminalnog klana Luke Đurovića, uhapšen je u Herceg Novom.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz Uprave policije, Vujović je uhapšen nakon što je policija, u koordiniranoj akciji, istovremeno pretresla njegove stanove u Baru i Herceg Novom.

On je uhapšen, kako piše u policijskom saopštenju, zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Sagovornik “Vijesti” pojasnio je da su Vujovićevi stanovi pretresani po naredbi suda. Ta akcije se navodno odvijala u cilju rasvjetljavanja nekih krivičnih djela. Iz policije je nezvanično rečeno da su tražili “predmete koji su eventualno korišćeni u krivičnom djelu i koji su nastali nakon krivičnog djela”.

Vozilo uhapšenog Vujovića

“Postupajući po lokalnoj potjernici raspisanoj od strane Centra bezbjednosti Herceg Novi, službenici Centra bezbjednosti Bar 19. avgusta 2013. lišili su slobode M.V., zbog osnovane sumnje, da je u ranijem periodu počinio krivično djelo falsifikovanje isprave, na način što je prilikom graničnih provjera na graničnom prelazu Sitnica, policijskim službenicima dao na uvid putnu ispravu na ime drugog lica sa njegovom fotografijom, čime je, sumnja se, počinio pomenuto krivično djelo”, piše u policijskom saopštenju.

Objašnjava se da je hapšenju prethodilo pretresanje stana i drugih prostorija koje M.V. koristi na području Herceg Novog, kao i pretresanje vozila marke “diskaveri lend rover”, cetinjskih registarskih oznaka, koje je potom privremeno oduzeto.

“Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novog su raspolažući operativnim saznanjima, uz konsultacije sa nadležnim državnim tužiocem, i postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, izvršili pomenute pretrese i tom prilikom pronađen je GPS uređaj, više mobilnih telefona i SIM kartica mobilnih operatera sa područja Crne Gore i Republike Srbije, koji su potom, uz potvrdu, oduzeti i poslati na vještačenje u Forenzički centar”, navodi se u tekstu Uprave policije.

Galerija

Bonus video: