Voz udario turistu dok je fotografisao

Mještani su kazali da su na uzvišenju pored pruge, dok je Djuken fotografisao, bile još dvije osobe
79 pregleda 12 komentar(a)
Udar voza, Igor Djuken, Foto: Luka Zeković
Udar voza, Igor Djuken, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.08.2013. 07:29h

Turista iz Francuske Igor Djuken (45), teško je povrijeđen juče oko podneva kada ga je udarila lokomotiva na pruzi Podgorica-Bar.

Nesreća se dogodila u mjestu Vranjina, blizu restorana “Jezero” na Skadarskom jezeru.

Djuken je hitno prevezen u Klinički centar u Podgorici, gdje je nakon prijema u Urgentnom centru operisan zbog višestrukih preloma ekstremiteta i povreda leđa.

Na lice mjesta, ubrzo nakon nesreće, došla je ekipa policije za uviđaje i zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici Saša Čađenović.

Prema informacijama “Vijesti” iz podgoričke policije, voz nije direktno udario turistu, već ga je samo zakačio.

Od siline udara, prema istim informacijama, Djuken je odbačen na asfalt, s obzirom na to da se pruga pruža paralelno uz magistralni put Podgorica-Bar.

Očevici kažu da je prava sreća što u tim trenucima magistralom nijesu kretali automobili.

Prema tvrdnjama očevidaca, nekoliko mještana pritrčalo je da ukaže pomoć turisti, koji je neposredno prije udara fotografisao, tako da nije na vrijeme primijetio da mu se približava voz.

Mještani su kazali da su na uzvišenju pored pruge, dok je Djuken fotografisao, bile još dvije osobe.

Prisutni su pozvali Hitnu pomoć, koja je vrlo brzo stigla na lice mjesta. Na asfaltu, gdje je Djuken, bili su tragovi krvi.

Policija je na dijelu puta gdje se dogodila nesreća naizmjenično propuštala saobraćaj više od sat vremena, dok inspektori i tužilac Čađenović nijesu obavili uviđaj.

Direktor Sektora za međunarodni prevoz putnika u AD Željezničkom prevozu Crne Gore Milovan Janković, kazao je juče “Vijestima” da je Djukena udarila lokomotiva, koja se vraćala iz Podgorice u Bar.

“Prema mojim saznanjima, čovjek nije gledao u pravcu lokomotive, već je fotografisao. Mašinovođa je kazao da je svirao i upozoravao turistu, ali ovaj nije reagovao i došlo je do kontakta”, rekao je Janković.

Međunarodni putnički voz iz Subotice juče oko podneva zaustavljen je u stanici u Zeti, dok policija nije završila uviđaj u Vranjini.

Bonus video: