Maloljetni Podgoričanin osumnjičen da je ukrao automobil

“Seat” je uz potvrdu oduzet i vraćen oštećenom vlasniku. Maloljetniku se na teret stavlja krivično djelo oduzimanje vozila
5 komentar(a)
Krađa auta, Lopov, Foto: Shutterstock
Krađa auta, Lopov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.08.2013. 10:42h

Maloljetnog Podgoričanina I. A. (15), policija je uhvatila dok se kroz podgoričko naselje Zabjelo vozikao automobilom koji je prije toga ukrao sugrađaninu S. R.

Policajcima Centra bezbjednosti Podgorica S. R. je 17. avgusta podnio prijavu, u kojoj je napisao da mu je toga dana nepoznata osoba, sa parkinga u naselju Zabjelo, ukrala “seat”, šavničkih registarskih oznaka.

Policija je nedugo nakon toga u Ulici Princeze Ksenije u Podgorici, nedaleko od mjesta na kojem je i ukradeno, pronašla automobil, kojim je upravljao 15-godišnjak.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo.

Iz Uprave policije saopšteno je da su inspektori u službenim prostorijama CB Podgorica prikupili obavještenja od I. A. u prisustvu njegovog zakonskog zastupnika.

On je, prema nezvaničnim informacijama iz policije, rekao da je auto uzeo da bi se sa njim provozao.

Inspektori sumnjaju da je maloljetnik 17. avgusta ušao kroz gepek u automobil sugrađanina, uspio da ga upali i odvezao se sa lica mjesta.

“Seat” je uz potvrdu oduzet i vraćen oštećenom vlasniku. Maloljetniku se na teret stavlja krivično djelo oduzimanje vozila.

Bonus video: