Umjesto posla u pekari u Sutomoru, Milan Petrović doživio torturu

Bilo je prijetnji tipa „vezaćemo vas lisicama ako ne budete radili“...
332 pregleda 21 komentar(a)
Budimir Čvokić, Milan Petrović, Foto: Novosti.rs
Budimir Čvokić, Milan Petrović, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 18.08.2013. 14:30h

Milan Petrović iz Loznice, koji je očekivao ortački posao sa partnerom iz Šušnja u pekari u Sutomoru, koju su otvorili krajem maja, vratio se, kaže, "pun rana koje neće moći da zacijeli čitav život, poslije strahota i bolova kroz koje su prošli on, njegov sin Marko i pekar iz Osečine A. R.", pišu Novosti.

Umjesto partnera Ž.S. iz Šušnja, koji je, inače, rodom iz lozničkog kraja, partnerstvo je preuzela njegova kćerka S.O, ali i njen „prijatelj“ iz Crne Gore S.R, koji je, odmah, po Petrovićevim riječima, naredio da sve pare od pazara predaju S.O, da ne smiju ništa da uzimaju iz radnje i sve to uprkos činjenici, što je, kako kaže, očekivao da rade ortački, pošto je u Sutomore odvezao kompletnu opremu za pekaru.

"Krenule se, potom, psihičke torture od S.O. i njenog prijatelja", kaže on.

"Radio sam po 20 sati, a zbog prijetnji, poniženja i uniženja morao sam da uzimam tablete za umirenje. Problem mi je bio veći što je sin sa mnom, pa sam se plašio i za njega. Bilo je prijetnji tipa „vezaćemo vas lisicama ako ne budete radili“... Kulminiralo je 6. avgusta, kada je S.R, u alkoholisanom stanju, sa džipom krenuo da uleti u pekaru. Uplašio sam se tim više što su tada kod nas bili moja kćerka i njen momak. Pitao je gdje spavamo, i mi koji radimo u pekari i naši gosti, kako bi došao da nas zapali", ispričao je Petrović za Novosti.

Na molbe da mu pomogne, partnerka u poslu S.O. se samo smijala, kaže Petrović, da bi i ona, nedjelju kasnije, počela da ga vrijeđa, što je prijavio policiji u Sutomoru.

Petrovi je tražio fizičku zaštitu, „ali mu je rečeno da su potpuno zaštićeni i da budu bez brige“.

Po povratku u pekaru, S.O. i njen otac su, kaže Petrović, fizički napali njega i njegovog tasta Budimira Čvokića, koji je zadobio i teške tjelesne povrede - prelom.

"Zvao sam policiju, koja je udaljena 200 metara od stanice. Došli su tek na drugi poziv. I napadači i mi smo privedeni. Jedan policajac je rekao našem pekaru da će mu razbiti glavu o zid ako ga odvede u drugu prostoriju! Tast je ječao od bolova. Policajci su nam rekli da ga mi vodimo u bolnicu i odbili da povedu Hitnu pomoć. Rekao sam da ne smijemo da izađemo jer nas „zasjeda“ čeka ispred".

Petrović kaže da su potom pozvali konzulat Srbije, iz kojeg im je savjetovano da sarađuju sa policijom u Sutomoru.

"Vidjeli smo da ni od njih nema pomoći. Zato smo sami skovali plan da se nekako izvučemo iz Crne Gore, kradom. Jedan prijatelj nas je odvezao do Podgorice, a drugi, iz Loznice, nas je „pokupio“ i prešli smo iz Crne Gore u BiH. Bio je to spas, ali razočarenje zbog onoga što smo doživjeli u Crnoj Gori i dalje traje. Strahovito je".

Petrović i njegov tast će o svemu obavijestiti MIP i MUP Srbije. Angažovali su advokata, kako bi došli do pekarske opreme, ali u Crnu Goru, kažu, ne smiju da idu dok ne dobiju garancije da će biti bezbjedni.

Bonus video: