PORUKA MOK-A

Rog: Igre u Sočiju otvorene za sve

On je naglasio da Igre treba da budu "otvorene za sve i da se to odnosi na gledaoce, zvaničnike, novinare i naravno, na sportiste"
0 komentar(a)
Žak Rog, Foto: Www.pennlive.com
Žak Rog, Foto: Www.pennlive.com
Ažurirano: 18.08.2013. 14:28h

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog poručio je danas da su Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. otvorene za sve, i da ne može da ih ugrozi zakon kojim se u Rusiji zabranjuje propaganda homoseksualaca.

"Sport je ljudsko pravo i mora biti dostupno svakome, bez obzira na nacionalnu pripadnost, pol i seksualno opredeljenje", rekao je Rog za njemački "Tagešpigel".

On je naglasio da Igre treba da budu "otvorene za sve i da se to odnosi na gledaoce, zvaničnike, novinare i naravno, na sportiste".

Rog je naglasio da "nema mesta diskriminaciji na Olimpijskim igrama".

"MOK će nastaviti da se trudi da na Igrama ne bude diskriminacije", rekao je Rog dodao da će se "svim silama suprotstaviti bilo kom pokretu koji ugrožava ove principe".

On je naglasio da je od zvaničnika u Rusiji dobio uvjeravanja da novi zakon koji je u junu potpisao predsjednik Rusije Vladimir Putin, a kojim se zabranjuje propaganda netradicionalnih seksualnih opredjeljenja maljoletnicima, neće ugroziti Igre u Sočiju.

"MOK je dobio uvjeravanja od najviših zvaničnika Rusije da ovaj zakon ni na koji način neće uticati na učesnike Igara", rekao je Rog.

Preporučujemo za Vas