Balša Radunović u Panahaikiju

"Imam veliku želju da odigram najbolje što mogu, da dajem sve od sebe na svakom treningu i što više napredujem", kaže za "Vijesti" Radunović
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2013. 14:02h

Sve teža finansijska situacija u klubovima na Apeninskom poluostrvu, ali prije svega želja da igra u kontinuitetu, uticala je da Italiju, barem za narednu sezonu, zamijeni Grčkom – crnogorski odbojkaški reprezentativac Balša Radunović juče je potpisao jednogodišnji ugovor sa povratnikom u Prvu grčku ligu, Panahaikijem iz Patre.

U Grčkoj će igrati na pozajmici, jer je i dalje pod ugovorom sa slavnim Lubeom iz Maćerate…

"Mogao sam da ostanem u Italiji, ali mi je ovako više odgovaralo. Imaću priliku da igram čitavu sezonu, ovo mi je jako važna godina. Imam veliku želju da odigram najbolje što mogu, da dajem sve od sebe na svakom treningu i što više napredujem. Vidim da je ovog ljeta dosta dobrih igrača došlo u Grčku, pa će liga biti jaka. Najzad, Patra je lijep grad na moru, na Peloponezu", kaže za “Vijesti” Radunović, koji je ponikao u Budvanskoj rivijere, a protekle dvije sezone je igrao u Italiji, u Segrateu (A2 liga) i Raveni (A1).

Kako kaže, igrajući i razgovarajući često sa Pelekudasom i Psarasom u Raveni, stekao je odličan utisak o grčkoj odbojci, zbog čega vjeruje da će to biti pozitivno iskustvo u njegovoj karijeri.

"Panahaiki je klub sa tradicijom u Grčkoj, zadovoljan sam uslovima koje sam dobio. U ekipi je i Nikos Rumeljotis, jedan od najpoznatijih grčkih igrača, koji je dugo igrao za reprezentaciju i u inostranstvu. Napravili su dobru ekipu, imaju baš dobrog trenera, Angelopulosa. Najbitnije je da ću moći kvalitetno da radim i igram cijelu sezonu. S obzirom na to da se klub vratio u elitu, nećemo imati neki veliki pritisak, ali se priča da je ekipa napravljena da bude među prvih pet", zaključio je 21-godišnji Radunović, koji je svoj potencijal potvrdio i na posljednjim akcijama reprezentacije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropskoj ligi (odlično peto mjesto).

Bonus video: