Bar: Zaplijenjena veća količina eksploziva

Barska policija pronašla je u sobi Smaile Đurović (47) u tom gradu veću količinu eksploziva, nakon što je pretresano auto njenog sina Nadina
140 pregleda 8 komentar(a)
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.08.2013. 16:48h

Barska policija pronašla je u sobi Smaile Đurović (47) u tom gradu veću količinu eksploziva, nakon što je pretresano auto njenog sina Nadina.

Naime, službenici Centra bezbjednosti Bar su juče oko 4.20 časova, u Sutomoru, kontrolisali “volkswagen”, barskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Nadin Đurović.

Pregledom vozila pronađeno je 18 patrona za lovačku pušku kalibra 12 milimetara, za koje je Nadin kazao da nije znao da se nalaze u autu.

Pronađena municija je, uz potvrdu oduzeta od njega.

O događaju je obaviješten Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Baru, koji je inicirao zahtjev da se izvrši pretres stambenih prostorija koje koristi Nadin.

Istoga dana, inspektori su, postupajući po Naredbi Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres dvije kuće u Baru koje koristi Nadin Đurović.

Prilikom pretresa kuće u naselju Veliki pijesak u Baru, policajci su, u spavaćoj sobi koju koristi Nadinova majka Smaila, pronašli 112 komada detonatorskih kapisli i pet komada detonirajućeg štapina.

Pronađene detonatorske kapisle i detonirajući štapin su uz potvrdu oduzeti.

“O rezultatima pretresa obaviješteno je Osnovno državno tužilaštvo u Baru”, piše u saopštenju policije.

Smaila Đurović je uhapšena, zbog osnovane sumnje, da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ona je u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, predata Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru na dalju nadležnost.

Pronađena municija i eksplozivne materije su poslate na vještačenje u Forenzički centar.

Bonus video: