Akcija spašavanja u Ulcinju: Nikšićanin nađen na 4 milje od obale

Policiji je R.M. iz Podgorici prijavio da je Nikšićanin u četvrtak ujutru oko 6 časova isplovio ka ušću Bojane sa barkom "Pasara"
0 komentar(a)
Pomorska granična policija, Brodovi, Foto: Anto Baković
Pomorska granična policija, Brodovi, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 16.08.2013. 11:50h

Pomorska policija je juče na otvorenom moru spasila Nikšićanina B.Đ. (35) koji je nestao zajedno sa svojom barkom.

Policiji je R.M. iz Podgorici prijavio da je Nikšićanin u četvrtak ujutru oko 6 časova isplovio ka ušću Bojane sa barkom "Pasara" barskh registracija, i da je nakon toga izgubljen svaki kontakt sa njim.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su, odmah postupili po zaprimljenoj prijavi i o tome obavijestili Jedinicu patrolnih čamaca Ulcinj i Stanicu granične pomorske policije Bar, kao i Upravu pomorske sigurnosti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pomorska policija iz Bara je uspjela da pronađe njega i barku na četiri nautičke milje od Velike plaže u Ulcinju.

"B.Đ. je tom prilikom naveo da usljed kvara na motoru barke, riječna struja je odvukla barku u kojoj se nalazio prema ušću rijeke Bojane, a da je potom barku morska struja udaljila od obale prema otvorenom moru, nakon čega je pronašao jednu plutajuću bovu za koju se pridržavao do dolaska policijskih službenika i službenika Uprave pomorske sigurnosti, koji su ga spasili i ukrcali na službeno plovilo, te bezbjedno prevezli do obale", dodaje se u saopštenju.

Plovilo u kojem se nalazio B.Đ. je takođe dotegljeno do obale.

Bonus video: