DVOGODIŠNJI UGOVOR

Marko Bojić u Budvanskoj rivijeri

"Bojić je veliko pojačanje, možda i najveće ovog ljeta", kaže za „Vijesti“ Miloš Marović, predsjednik Budvanske rivijere
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2013. 21:54h

Nakon tri godine igranja u inostranstvu, Marko Bojić se vraća u crnogorsku klupsku odbojku. Reprezentativni primač servisa, koji je iz disciplinskih razloga, odlukom selektora Nikole Matijaševića, preskočio Evropsku ligu, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Budvanskom rivijerom.

Bojić je proteklu polusezonu proveo u ruskom Jaroslaviču, superligašu iz Jaroslava. Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, nakon čega je pet sezona bio član Budućnosti (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda se otisnuo van zemlje.

Prvo je igrao u grčkom PAOK-u (bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), a onda u poljskoj Rešoviji (uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), rumunskoj Konstanci i Jaroslaviču…

"Bojić je veliko pojačanje, možda i najveće ovog ljeta. To je momak koji je napravio ozbiljnu karijeru van granica Crne Gore, ali je činjenica da u našim okvirima nije uradio ništa što bi se moglo dovesti u istu ravan. Njegovo ime u inostranstvu mnogo znači, i očekujem da nam puno pomogne, da crnogorskoj odbojci da to što je pružao u inostranstvu. Vjerujem da će biti riješen i njegov problem u reprezentaciji, koja puno gubi njegovim neigranjem", kaže za „Vijesti“ Miloš Marović, predsjednik Budvanske rivijere.

Bojić je peti novajlija u redovima crnogorskog šampiona, nakon primača Aleksandra Milivojevića, italijanskog reprezentativnog tehničara Marka Falaskija, srednjeg blokera Ivana Ječmenice i libera Ljubomira Popovića.

Uz ostanak Milana Markovića, Luke Šuljagića, Marka Vujovića, Ivana Rašovića i Vojina Ćaćića, Budvani su nastavili da kompletiraju tim crnogorskih reprezentativaca.

"Ove godine nam je cilj da napravimo priču kao Ženski rukometni klub Budućnost, sličan model, da reprezentaciju okupimo, praktično, u jednom klubu, što sada skoro i jeste tako, uz italijanskog dizača Falaskija, koji je, takođe, veliko pojačanje. Želimo da naredne dvije godine „guramo“ taj koncept. Bojić je potpisao na dvije godine, Ćaćić ima još tri godine ugovora, Marković, Šuljagić i Rašović su starosjedioci, za koje se nadam da će sjutra završiti karijeru u našem klubu, pošto sa njima odlično sarađujemo dvije-tri godine. Tim konceptom želimo na duže staze da napravimo i rezultat, ali i da crnogorskoj odbojci pomognemo tako što će skoro čitava reprezentacija godinu dana trenirati i igrati zajedno, što bi, vjerujemo, pomoglo da se Crna Gora u perspektivi kvalifikuje za neko evropsko ili svjetsko prvenstvo", ističe prvi čovjek Budvana.

Na tom putu Budvanima nedostaje korektor, a kao što su „Vijesti“ već objavile, Budvanska rivijera želi da u svoje redove dovede Aleksandra Minića. Do dogovora još nije došlo jer korektor crnogorske reprezentacije ne želi da se obavezuje na dvogodišnju vjernost, kako su Budvani htjeli, već ga interesuje jednogodišnji ugovor. Budvani su spremni i na taj kompromis...

"Skoro mjesec pregovaramo sa Minićem i nadamo se da ćemo naći zajednički jezik, jer taj koncept crnogorske reprezentacije u jednom klubu ne bi bio konačan. Mislim da bi za crnogorsku odbojku, za naš klub, svakako i za njega, bilo super da postignemo dogovor. To je igrač kojeg želimo zbog koncepta i kvaliteta koji ima, pa se nadam da ćemo pregovore uspješno privesti kraju", zaključio je Marović.

Preporučujemo za Vas