Otvorena izložba ulcinjskih umjetnika

Pod otvorenim nebom izlažu Edin Kaplani, Bilal Nikezić, Almi Suka, Vahida Hasanaga Nimanbegu, Mersiha Resulbegović Mavrić i Naser Hasa
55 pregleda 0 komentar(a)
Bar izložba, Foto: Radomir Petrić
Bar izložba, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 19.07.2018. 07:13h

U hotelu “Palata Venezia” u Starom gradu preksinoć je otvorena izlozba ulcinjskih umjetnika. Širom ovog kompleksa, svoja djela pod otvorenim nebom izložili su Edin Kaplani, Bilal Nikezić, Almi Suka, Vahida Hasanaga Nimanbegu, Mersiha Resulbegović Mavrić i Naser Hasa.

Izložbu je zvanićno otvorio predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić koji je najavio da će lokalna uprava intenzivirati podršku umjetnicima,za koje je rekao da su svojim kvalitetom prepoznatljivi i da pronose svojim djelom slavu ovog drevnog grada daleko van naših granica.

Organizatori nesvakidašnje postavke su “Palata Venezia” i ulcinjsko Udruženje umjetnika “Perla Blu”, čiji je predsjednik akademski slikar Edin Kaplani kazao “Vijestima” da je ovo njihova druga akcija otkako su formirani ove godine.

“Okupljamo 11 akademskih umjetnika, prvu akciju smo imali u Tuzima, gdje smo sa KIC Malesija nedavno organizovali samostalnu izložbu slika Bilala Nikezića. Inicirali smo udruživanje kako bismo lakše našli put do afirmisanja - mnogo se lakše stupa u kontakt sa ljudima kroz udruženje nego kao individualac. Već u četvrtak 19. jula ponovo nastupamo pred Ulcinjanima, na otvaranju Kulturnog ljeta u Starom gradu, gdje će takođe biti izložena djela naših članova”, rekao je Kaplani.

Na Servantesovom trgu, umjetnike i zvanice, među kojima je bio i predsjednik SO Ulcinj dr Ilir Čapuni, pozdravila je ispred organizatora Mersiha Resulbegovic Mavrić koja je ukazala da kompanija koja vodi hotel godinama podržava ulcinjske umjetnike, “smatrala sam da unutar zidina starog grada treba da pokažemo šta imamo”.

Postavka je na uvidu posjetiocima narednih sedam dana u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Bonus video: