"Lud za tobom" u glavnom programu Sarajevo Film Festivala

Film čiju režiju i scenario potpisuje Danilo Marunović, takmičiće se sa još dvadeset filmova u okviru selekcije dokumentarnog programa.
105 pregleda 1 komentar(a)
Lud za tobom, Foto: Artikulacija Production
Lud za tobom, Foto: Artikulacija Production
Ažurirano: 14.08.2013. 11:20h

Svjetska premijera dokumentarnog filma „Lud za tobom“ čiju režiju i scenario potpisuje mladi crnogorski reditelj Danilo Marunović, desiće se u okviru 19. Sarajevo film festivala, u takmičarskoj selekciji glavnog programa.

Film će se takmičiti sa još dvadeset filmova u okviru selekcije dokumentarnog programa.

Ranije ove godine, film je bio uvršten kao dio selekcije međunarodnog festivala dokumentarnog filma Underhill, gdje je bio dvostruki laureat,osvojio je nagradu Maslačak za najbolji film u regionalnoj selekciji kao i nagradu publike.

Radnja filma prati godinu dana života štićenika institucije za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom Komanski most.

"Na hiperealističan način, film se bavi najintimnijim segmentima njihovih života, a kroz različite situacije, komične, šokantne i tužne, junaci filma nam otkriva ju svoj drugačiji svijet, pararelan našem, uslovno rečeno normalnom. Film prati dramatičnu ljubavnu priču izmedju Ismeta i Vladane, štićenika koji su bivši partneri ali i dalje u tajnoj vezi uprkos njihovim sadašnjim partnerima," stoji u saopštenju produkcijske kuće Artikulacija.

Film je rađen u produkciji NVO Koala production, dok je koproducent na filmu crnogorska producentska kuća Artikulacija. Film je podržala Ambasada SAD u Crnoj Gori, a prijatelj filma je Prva Banka. Partnersku logistiku projektu pružila je NVO Ekvista.

Producenti filma „Lud za tobom“ su Ivan Đurović i Danilo Marunović, snimatelj Vlado Vučinić, dizajn zvuka uradio je Jovo Kljajić, a montažu Igor Bakić.

Bonus video: