Monitor: Softić upozoren da prestane sa istraživanjima

Softić je u Monitoru objavio na desetine istrazivačkih tekstova koji otkrivaju veze između kriminalnih vrhova u Crnoj Gori i njihovih zaštitnika u institucijama sistema
7 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2013. 09:50h

Rekacija Monitora najoštrije je osudila napad na novinara Tufika Softića i zahtijeva da se ovaj slučaj što prije rasvijetli.

“Sigurni smo da je bomba koja je eksplodirala pred njegovom kućom, u kojoj su bila Softićeva djeca i supruga, još jedno upozorenje da on treba da prestane da se bavi poslom koji obavlja poštujući najviše etičke i profesionalne standarde”, kaže se u saopštenju.

U saopštenju redakcije navodi se da je Softić posljednjih godina u Monitoru objavio na desetine istrazivačkih tekstova u kojima se otkrivaju veze između kriminalnih vrhova u Crnoj Gori i njihovih zaštitnika u institucijama sistema.

“Pisao je o najopasnijim grupama i klanovima koji su zarobili našu državu, a koji slobodno funkcionišu zaštićeni od vrhova vlasti, policije i pravosuđa”, navode iz Monitora.

Smatraju da je sasvim jasno kako je Softić zbog svojih tekstova bio napadnut 2007, kao i da je iz istih razloga pred njegovom kućom juče eksplodirala bomba.

Redakcija Monitora zahtijeva da nadležne državne institucije obezbijede punu sigurnost Softiću.

“Zahtijevamo i da, poslije evropske retorike ministra Raška Konjevića, krenu u stvarno rasvjetljavanje Softićevog, ali i ostalih slučajeva napada na novinare, koji su u ovoj zemlji postali laka meta, jer se u najvećem broju slučajeva ne znaju ni nalogodavci ni počinoci nasilja”, stoji se u saopštenju.

Bonus video: