NOVE PRIJETNJE

Bačena bomba u dvorište kuće novinara "Vijesti" Tufika Softića

Eksploziv, koji su nepoznate osobe bacile, pao je nepunih 70 santimetara od Softićevog automobila, koji je on 20 minuta prije nego je Beranama odjeknula detonacija parkirao
58 pregleda 59 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 22:31h

Novinaru "Vijesti" Tufiku Softiću u dvoriše kuće, sinoć oko 22 časa bačena je eksplozivna naprava.

Eksploziv, koji su nepoznate osobe bacile, pao je nepunih 70 santimetara od Softićevog automobila, koji je on 20 minuta prije nego je Beranama odjeknula detonacija parkirao ispred kuće.

Softić je prije šest godina brutalno pretučen ispred svoje kuće u Beranama.

Softić je "Vijestima" rekao da je sjedio u kući sa suprugom i djecom, kada je odjeknula strašna eksplozija.

"Čitava porodica se uznemirila od eksplozije koja je bila toliko jaka da je čulo pola grada. Uprkos jačini detonacije i tome što sam vidio prasak, imao sam utisak da je odjeknulo negdje dalje, izašao sam, kao i komšiluk i gledali gdje je nešto bačeno, tek posle pola sata vidio sam krater pored mog automobila", ispričao je Softić.

Pojasnio je da auto nije oštećeno, zbog čega inspektori sumnjaju da je u njegovo dvorište bačena šok bomba.

"Neznatno je oštećena lajsna sa desne strane i poprskano je zemljom, ali nije uništeno, što je prosto nevjerovtno obzirom na jačinu detonacije. Zbog toga policija misli da je u pitanju šok bomba. Automobil sam parkirao na mjesto gdje ga i obično parkiram, što je inače nepunih pet metara udaljeno od mjesta gdje su me 2007. godine napali i pretukli još nepoznati napadači. Što se mene tiče, ja kao i prije tog napada, konstantno u 'Vijestima' i 'Monitoru' pišem o kriminalu i kriminalcima, ali od tada, osim tog osjećaja, koji je sam po sebi neprijatan, da nikada nijesu otkriveni oni koji su me brutalno pretukli, nisam imao prijetnje ili neke druge neprijatnosti", rekao je Softić.

Porodična kuća u kojoj živi Softić je nepunih 200 metara udaljena od centra Berana.

Softić je u večernjim satima 1. novembra 2007. brutalno pretučen na ulazu porodične kuće, ispred koje mu je sinoć bačen eksploziv. Tada su ga dva maskirana napadača u klasičnoj sačekuši udarali palicama po glavi, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Još se ne zna ko je 2007. brutalno pretukao Softić

On je tada ispričao da su napadači sačekali ispred kuće da parkira auto i da je čuo neku tutnjavu iza sebe.

"Uspio sam samo da se okrenem i vidim dvije osobe kako mi dolaze sa navučenim kapuljačama preko glave. Udarali su me isključivo po glavi. Pokušao sam da se zaštitim sa rukama ali nijesam uspio. Dobio sam prelom šake, potres mozga, pocijepanu ušnu školjku i razne podlive od udaraca palicom", rekao je Softić ranije.

Osobe koje su tada napale i brutalno pretukle Softića, nikada nijesu izvedene pred lice pravde. Prije napada Softić je dobijao prijetnje zbog tekstova o kriminalu i kriminalnim grupama sa sjevera Crne Gore koje je objavljivao.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević telefonom je razgovarao sa Softićem i iskazao lično interesovanje za slučaj koji se dogodio, rečeno je  "Vijestima" iz njegovog kabineta.

"Za ministra Konjevića su bezbjednost novinara i medijska sloboda izuzetno važni i on smatra da njihovo ostvarivanje mora biti prioritet u radu svih državnih organa", rečeno je iz Konjevićevog kabineta.

Savjetnica za odnose sa javnošću Uprave policije Tamara Popović potvrdila je "Vijestima" da je ispred Softićeve kuće bačena eksplozivna naprava

"U dvorište porodične kuće Tufika Softića, u blizini njegovog automobila bačena je eksplozivna naprava. Prema preliminarnim rezultatima radi se o šok bombi, ali ćemo tek danas, kada bude završen uviđaj, izuzeti i vještačeni tragovi, znati o kom se eksplozivu radi. Službenici Centra bezbjednosti Berane u saradnji sa Tužilaštvom, preduzimaju sve aktivnosti iz svoje nadleznosti u cilju rasvjetljavanja tog događaja", rekla je Popović.