Bar: Krali ženama torbe, pa završili u Spužu

Za krađe osumnjičeni Milutina Krstića (19), Lazara Jankovića (18) i N. P. (17), svi iz Kraljeva
216 pregleda 4 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.08.2013. 16:54h

Barska policija uhapsila je Kraljevčane Milutina Krstića (19) i Lazara Jankovića (18), osumnjičene da su na teritoriji te opštine ženama krali torbe.

Pored Krstića i Jankovića priveden je i maloljetni N. P. (17), takođe iz Kraljeva, zbog osnovane sumnje, da je počinio tri krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo krađa.

Kraljevčani su, kako se sumnja, ukupno počinili šest krađa na teritoriji opštine Bar. Naime, Krstić i Janković su, kako sumnja policije, 6. avgusta u Sutomoru, prethodno pratili N. P.

Krstić joj je potom prišao s leđa i, kako policija sumnja, oteo iz ruke torbicu u kojoj se nalazio novac, mobilni telefon i fotoaparat, nakon čega su njih dvojica sa otuđenim stvarima pobjegli sa lica mjesta.

Isti mladići su, kako se sumnja, prethodno 2. avgusta u Sutomoru, počinili krivično djelo teška krađa na način što su po prethodnom dogovoru, pratili kretanje Z. P.

I tada je Krstić oštećenoj prišao s leđa, oteo joj torbicu u kojoj se nalazio novac u različitim valutama, mobilni telefon i lična dokumenta.

Potom su na isti način, kako policija sumnja, sa otuđenom torbicom pobjegli sa lica mjesta.

O pomenutim događajima obaviješteno je Osnovno državno tužilaštvo u Baru.

Policijski službenici su uhapsili Jankovića i Krstića i u zakonskom roku ih predali nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Istražni sudija, kod kojeg su nakon saslušanja kod tužioca, privedeni, odredio im je istragu i zadržavanje u zatvoru u Spužu od 30 dana.

N. P. se sumnjiči da je 8.avgusta u Sutomoru, počinio krivično djelo krađa, na štetu fizičkog lica kojem je otuđio mobilni telefon i garderobu.

Jedan dio otuđenih stvari policijski službenici su uspjeli da pronađu i vrate oštećenom.

Sumnja se, da je N.P. prethodno i 6. avgusta oko 00.40 časova, u Sutomoru u naselju Brca, oteo iz ruku M. Č., torbu u kojoj se nalazio novac, fotoaparat i mobilni telefon.

N. P. se sumnjiči i za krivično djelo teška krađa počinjeno na štetu E. P., 5. avgusta u Baru.

Kako sumnja policija, prišao je s leđa E. P. i oteo joj torbicu, koju nosila preko ruke i u kojoj se nalazio novac u različitim valutama, mobilni telefon, foto aparat i nakit.

Policijski službenici su kod maloljetnog N. P. pronašli su jedan dio otuđenog novca, koji je uz potvrdu oduzet radi vraćanja oštećenoj.

“Sumnja se, da je N. P. i 4. avgusta u večernjim satima u Sutomoru u Ulici Vuka Karadžića, počinio još jedno krivično djelo teška krađa, kojom prilikom je, sumnja se, prišao H. O. i oteo joj torbicu u kojoj se nalazio novac, mobilni telefon, nakit i lične stvari”, saopšteno je iz policije.

O pomenutim događajima je obaviješten nadležni državni tužilac koji je na okolnosti pomenutih događaja saslušao maloljetnika iz Kraljeva.

Bonus video: