Za bolju liniju: Trodnevna dijeta

Ako želite da isprobate ovu dijetu, važi napomena: prije promjene uobičajenog načina ishrane, konsultujte se sa svojim ljekarom
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2013. 11:00h

Prvi dan

Doručak:

1 rendana jabuka, 2 kašike muslija i 20 cl toplog mlijeka. Pomiješajte i uživajte u obroku.

Užina:

1 banana

Ručak:

1 glavicu crnog luka i 2 šargarepe isjeći na kolutove i skuvati u supi (od kocke) uz malo kima i kašičicu sirćeta. Posebno obariti 150 gr boranije i 1 krompir. Procijediti kuvano povrće iz supe, dodati boraniju i isjeckan bareni krompir, posoliti, pobiberiti, dodati kašičicu ulja (može i bez) i posuti rendanim bijelim sirom.

Užina:

2 kriške prepečenog hljeba premazane tankim slojem meda.

Večera:

Salata od 2 paradajza i zelene salate, uz dodatak sjeckanog peršuna, soli, bibera, limunovog soka i kašičice ulja. Dozvoljena je i 1 kriška crnog hljeba ili tanka kriška sira.

Drugi dan

Doručak:

Svježe cijeđeni sok od pola narandže pomiješati sa pola šolje kiselog mlijeka. U to dodati 2 kašike muslija. Drugu polovinu narandže isjeckati na komadiće i pomiješati sa sjeckanom jabukom, pa dodajte u musli i kiselo mlijeko.

Užina:

1 parče prepečenog hljeba ili dvopeka premazati tankim slojem dijetalnog margarina i dijetalnog džema.

Ručak:

U 2 dl supe dodati ljute mljevene paprike i kima. Kad provri, dodati sjeckani praziluk, narendanu šargarepu i 40 gr integralnih rezanaca ili druge integralne tjestenine, pa kuvati dok tijesto ne omekša. Zatim u supu dodati 150 gr isjeckanog fileta oslića i kuvati još 10 minuta. Na kraju začiniti sjeckanim peršunom, biberom i solju.

Užina:

1 narandža.

Večera:

1 narendanu jabuku pomiješati sa malo kupusa ribanca. Dodati po ukusu bibera, soli i kašičicu ulja. Dozvoljeno je i 1 parče crnog hljeba.

Treći dan

Doručak:

2 kriške raženog hljeba – jednu premazati dijetalnim margarinom i dijetalnim džemom, a drugu mileramom i sjeckanim peršunom.

Užina:

Pola svježe cijeđenog grejpfruta pomiješati sa 2 kašike muslija.

Ručak:

Pomiješati 2 kašike suncokretovih sjemenki sa kašikom sjeckanog peršuna, dodati malo soli i bibera. U to umiješati 100 gr mljevenog mesa, dobro promiješati i oblikovati 2 šnicle. Ispržiti na malo ulja. Narendati 1 šargarepu i skuvati je u šolji slane vode. U to miješajući dodajte 7 kašika instant pirea. Nasjeckati 100 gr šampinjona i izdinstati ih na malo ulja, začiniti solju i biberom i poslužiti uz pire i šnicle.

Užina:

parče prepečenog crnog hljeba ili dvopeka premazano medom.

Večera:

Očistiti 25 gr šampinjona i isjeckati na listiće. Dodati 1 krišku bijelog sira isjeckanog na kockice i preliti sa malo limunovog soka i kašičicom ulja. Začiniti solju i biberom i posuti isjeckanim peršunom.

Galerija

Bonus video: