Bolt cilja novi rekord na 200 metara

"Moj cilj u Moskvi je da budem prvi čovjek koji je 200 metara istrčao ispod 19 sekundi. To je moguće ako vrijeme i staza budu idealni, ali i ja budem potpuno zdrav", obećao je Bolt po dolasku u Moskvu
1 komentar(a)
Bolt, Foto: Reuters
Bolt, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2013. 19:13h

Uprkos doping skandalima i suspenzijama, šampionat u Moskvi obećava velike rezultate.

Usein Bolt, zatim svjetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva, koja se oprašta, te sjajna skakačica uvis i olimpijska pobjednica iz Londona Ana Čičerova obećavaju spektakl od 10. do 18. avgusta.

Najviše uzbuđenja očekuje se 11, 17, i 18. avgusta, jer pored Bolta, koji je najbrži čovjek u istoriji, na stazi će biti dvostruki svjetski i olimpijski šampion, Amerikanac Džastin Getlin, ali i najbrži bijelac ikada, Francuz Kristof Lemetr, dvostruki svjetski i četvorostruki evropski prvak.

"Moj cilj u Moskvi je da budem prvi čovjek koji je 200 metara istrčao ispod 19 sekundi. To je moguće ako vrijeme i staza budu idealni, ali i ja budem potpuno zdrav", obećao je Bolt po dolasku u Moskvu.

Međutim, danas mu je na treningu ukazivana ljekarska pomoć zbog lakše povrede noge u toku treninga reprezentacije Jamajke.

Boltov rekord na 200 metara iznosi 19,19 sekundi.

U Moskvi je i američka sprinterka Elison Feliks, četvorostruka olimpijska i osmostruka svjetska prvakinja, te olimpijska i svjetska prvakinja u taktički najzahtjevnijoj trci “kraljice sportova” (800 metara), Ruskinja Marija Savinova.

Cijela Britanija će navijati za Mohameda Faraha, olimpijskog pobjednika u Londonu na 5.000 i 10.000 metara. U Moskvi je i nepobjedivi sprinter na atletskom krugu, olimpijski i svjetski prvak sa Grenade, Kirani Džejms.

Bonus video: