Tivat: Vlasnicu picerije četiri sata maltretirao u autu

Policija uhapsila Tivćanina Dragana Pupovića (31) zbog nasilničkog ponašaqnja i zarobljavanja sugrađanke
447 pregleda 18 komentar(a)
picerija Galija Tivat, Foto: Montenegro.com
picerija Galija Tivat, Foto: Montenegro.com
Ažurirano: 10.08.2013. 14:42h

Policija uhapsila Tivćanina Dragana Pupovića (31), zbog višečasovnog maltretiranja sugrađanke, vlasnice picerije “Galija” A. B.

Protiv Pupovića je podnijeta krivična prijava za protivpravno lišenje slobode, a osumnjičen je i za nasilničko ponašanje na štetu zaposlenih u piceriji “Galija”, u koju je došao tražeći vlasnicu, koja je ranije uspjela da mu pobjegne nakon maltretiranja na putu u naselju Krašići.

A.B. je prije dva dana dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Tivat prijavila da je istoga dana oko dva sata u naselju Krašići, u njeno putničko vozilo silom ušao Pupović.

On ju je, kako je kazala, tom prilikom maltretirao, sprječavajući je da pozove u pomoć i izađe iz vozila sve do šest časova istoga dana.

Nakon toga, kako je A. B. navela u prijavi, Pupović je izašao iz njenog vozila i ušao u svoj “mercedes”, tivatskih registarskih oznaka.

Krenuo je potom za njom dok se udaljavala svojim vozilom sa lica mjesta.

Kako je oštećena navela, Pupović, je u mjestu Solila, pretekao njeno auto i pripriječio joj put.

Ponovo je nasilno ušao u njeno vozilo i nastavio da je maltretira cijepajući joj garderobu, nakon čega je A. B. uspjela da pobjegne iz vozila, dok su joj mobilni telefon i ključevi ostali kod Pupovića.

A. B. je kazala inspektorima da je bježeći uspjela da zaustavi jedan kombi i stigne do Tivta.

Nasilnik je nedugo zatim, kako se sumnja, po dolasku u piceriju “Galija”, maltretirao i fizički napao radnike ovog objekta M. M. i S. M. zahtijevajući od njih da mu kažu gdje se nalazi vlasnica.

Policajci su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja prijavljenih događaja, o svemu obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru.

U toku istog dana, uspjeli su da lociraju i uhapse Pupovića.

Nakon hapšenja Pupović je, u zakonskom roku, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost.

Prema informacijama “Vijesti” iz tivatske policije, Pupović je po kršenju zakona poznat od ranije.

Prošle godine u julu bio je vinovnik incidenta kod otvorenog šanka „Posejdon“ u Krašićima. Kao jedan od gostiju na šanku, Pupović je dok se oko 500 mladih ljudi zabavljalo uz muziku, izvadio ručnu bombu iz koje je izvukao osigurač, prijeteći da će baciti bombu.

U tim trenucima tragediju su spriječili suvlasnik otvorenog šanka Saša Samardžić i jedan od radnika obezbjedjenja, koji su se bacilli na Pupovića, blokirali mu ruku i oduzeli aktiviranu bombu, koju su bacili u more gdje je ona i eksplodirala, nepovrijedivši nikog.

Pupović je iskoristio gužvu nakon aktiviranja bombe i pobjegao iz Krašića, a policija je tragala za njim.

Bonus video: