Delibašić negirao krivicu na početku suđenja

Policija sumnja da je Delibašič logistički isplanirao i osmislio lividaciju Pančevca
83 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Delibašić, Foto: Savo Prelević
Miloš Delibašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.08.2013. 11:50h

U kotorskom sudu jutros je počelo suđenje Beograđaninu Milošu Delibašiću (29), zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanja oružja, koje je odloženo za 2. septembar.

Delibašić je na početku suđenja negirao krivicu.

Sudija tog suda Danijela Samardžić je odložila suđenje zbog saslušanja svjedoka.

Delibašiću je 17. jula istražni sudija Špiro Pavićević odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva u okviru istrage ubistva Pančevca Miloša Vidakovića (28).

Policija sumnja da je Delibašič logistički isplanirao i osmislio lividaciju Pančevca, a da su mu u tome pomogli Beograđani Miloš V. i Siniša N, koji su uhapšeni u Srbiji.

Policija vjeruje da je hapšenjem Delibašića spriječila još jednu likvidaciju u Budvi, jer je ova grupa bandita iz Beograda, planirala da počine još jedan zločin.

U ovom trenutku policija je pripremila obimnu dokumentaciju o dokazima gdje se sa video zapisa kamera iz Budve vidi kako članovi grupe iz Beograda na skuteru krstare gradom, a potom prate i "tipuju" ubijenog Vidakovića.

Posljednji snimak je zabilježen 15-ak minuta prije likvidacije gdje se vidi kako je osumnjičeni za ubistvo Miloš V. prilazi s leđa Vidakoviću, a da to sve sa strane posmatra uhapšeni Delibašić.

On je bio zadužen i za logistiku - iznajmio je stan u Budvi, kupio plavi skuter, nabavio oružje ali i nadgledao "tipovanje" žrtve. Delibašić se nakon ubistva nije vraćao u Srbiju već je sa nevjenčanom suprugom boravio u tom stanu u Budvi. Policija je, kako saznaju "Vijesti", pretresom stana pronašla oružje, mobilne telefone, SIM kartice, novac...

Prilikom hapšenja Delibašića kod njega je pronađen pištolj. Nakon toga privođen je i konobar iz lokala "Mocart" I.K. iz Danilovgrada, ali je nakon informativnog razgovora pušten kući.

U zajedničkoj akciji srpske i crnogorske policije u Beogradu su uhapšene još četiri osobe, članovi takozvane “Đekićeve bande”, ali tamošnji MUP nije saopštavao njihova imena.

Bonus video: